banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir Başbakan

Kayıt İstihdamın Teşviki konferansı yarın

Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtsız istihdam ile mücadeledeki gücünü, farkındalığı artmış toplumdan ve işbirliği içerisinde hizmet veren kurumlardan alacak. Bu gücü oluşturmak için Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Program Otoritesi olduğu "Kayıtlı İstihdamın Teşviki ve Teknik Destek Projesi'ni Sosyal Güvenlik Kurumu yürütüyor. Proje kapsamında kurumlar arası işbirliğini ve farkındalığı arttırma konferansı ve eğitim çalışmaları,06-09 Aralık tarihinde Şanlıurfa'da gerçekleşiyor.



Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Program Otoritesi olduğu, Kayıtlı İstihdam Teşvik Edilmesi Operasyonu Teknik Destek Bileşeni'ni Sosyal Güvenlik Kurumu yürütüyor. Programın "KUTİP-Kayıtlı istihdamın Teşviki İçin Teknik Destek Projesi" adındaki Teknik Destek Bileşeni kapsamında kayıtlı istihdamın teşviki ve kayıt dışı8 istihdam ile mücadele çalışmalarına destek vermek ve kurumsal kapasitesinin gelişimine katkı sağlamak amacını taşıyan çok sayıda etkinlik önümüzdeki 13 aylık süre içerisinde gerçekleştirilecek.



Kurumlar arası işbirliğini destekleyecek "bilgi ve iletişim teknolojileri tabanlı çözüm", toplumsal farkındalığı artırma çalışmaları, kapasite artırımı eğitimleri proje etkinliklerinin temelini oluşturuyor. 06 Aralık tarihinde, Şanlıurfa Hilton Garden Inn Hotel'de, kurumlar arası işbirliğini ve farkındalığı arttırma konferanslarının dördüncüsü gerçekleştirilecek. Konferans SGK, Strateji Geliştirme Başkanı Ahmet AÇIKGÖZ'ün katıldığı "basın buluşması" ile başlayacak. Ahmet AÇIKGÖZ ve SGK yetkilileri basın mensupları ile Hilton Garden Inn Hotel'de kahvaltılı davette buluşacak. Konferans oturumumda Türkiye'de sosyal güvenliğin durumu ve yeni reformlar hakkında bilgiler en yetkili ağızlar tarafından katılımcılara aktarılacak. Daha sonra konu ile ilgili sosyal ortakların katılımı ile ilgili düşünceler ve öneriler paylaşılacak. Konferans bitiminden sonra 43 ilimizi kapsayan,4 günlük kapasite artırımı eğitimlerinin Şanlıurfa ayağı başlayacak. Eğitimler deneyimli yabancı ve yerli eğitimler tarafından kayıtlı istihdamın teşvikinde kilit rol oynayan konularda merkezi ve yerel düzeyde SGK, ÇSGB, İŞKUR ve ilgili Bakanlıkların çalışanlarına ve sosyal tarafların ilgili temsilcilerine verilecek.



8 ilimizde gerçekleştirilecek Kayıtlı İstihdam Teşviki İçin Teknik Destek Projesi-KİTUP,"Bölgesel Farkındalığı Artırma Konferansları" ve 43 ilimizi kapsayacak "Kurumlar Arası İşbirliği Geliştirme ve Farkındalığı Artırma Eğitimleri" Mayıs 2012 tarihe kadar sürecek. Şanlıurfa'da gerçekleşecek bölgesel konferans ve eğitim çalışmaları, kurumlar arası işbirliğini artırmak için gereken modellerin oluşturulmasına katkı sağlayacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.