banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

KAYA; “URFA’NIN GELECEĞİ PARLAK”

Ömer Kapaklı’nın hazırlayıp sunduğu ve Güneydoğu TV’de yayınlanan “Meydan” Programına  Sivil Toplum İzleme Platformu’nun üyesi olarak katılan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya,  Şanlıurfa’nın geleceğinin; turizm ve tarım açısından çok parlak olduğunu söyledi.

Şanlıurfa’nın temel sorunlarının ele alındığı programda; madde bağımlısı gençlerin durumuna da değinen Başkan Kaya,  bu konuda da çeşitli çözüm önerileri sundu. Geçtiğimiz yıllarda Emniyet Müdürlüğü tarafından sokakta çalışan çocukların ve madde bağımlılarının rehabilite edildiğini de hatırlatan Kaya, Şanlıurfa Valiliği, büyükşehir Belediyesi ve Sivil Toplum Kuruluşlarının bu sorunun çözümü için birlikte çalışmaları gerektiğini söyledi.  Kaya, gençlerin tedavi sürecinde de Emniyet Müdürlüğü’nün  yer alması  gerektiğini vurguladı.

 

Şanlıurfa’daki uçak seferlerinin de ciddi bir sorun olduğunu kaydeden Kaya, THY’nin 2’den 1’ düşürdüğü Ankara- Şanlıurfa, Şanlıurfa- Ankara  uçak seferlerinin insanları ciddi manada mağdur ettiğini belirtti.  Kaya, nüfusu 2 milyonu bulan Şanlıurfa’nın turizm sezonunda mağdur edilmesine tepki göstererek “Urfa neden günah keçisi seçiliyor?” dedi.

Şanlıurfalı bürokratlara her zaman sahip çıkılması gerektiğini de ifade eden Başkan Kaya,  bürokratlarımızın çoğalması için de çaba sarf edilmesi gerektiğini söyledi.

 

Şanlıurfa’nın Türkiye fıstık üretiminde de önemli bir yere sahip olduğunu aktaran Kaya, Şanlıurfa fıstığına destekleme verilmesi ve sulama ile ilgili projelerin geliştirilmesi gerektiğini belirtti.  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın da Şanlıurfa’ya önemli yatırımlar yaptığını ifade eden Kaya,  Bakanlığın vermiş olduğu desteklemelerle yaklaşık 250 tesisin kurulduğunu söyledi.

 

Suruç Ovası’nın sulamaya açılması ile birlikte Şanlıurfa’nın tarım alanınca öncü bir şehir olacağını ifade eden Kaya; “ Şanlıurfa’nın turizmi ve tarımı açısından çok ümitliyim.  Sayın Başbakanımız ilimize ayrı bir önem veriyor.  Hükümetimiz ilimize ciddi yatırımlar yapıyor, bundan dolayı Şanlıurfa’mız Bakanıyla, milletvekilleriyle, Valisiyle, Büyükşehir Belediye Başkanıyla, ilçe Belediye Başkanlarıyla ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla gelecek vaad ediyor ve böyle bir ekiple Şanlıurfa’nın geleceğinin çok parlak olduğuna inanıyorum. Bu ekip “ben” değil de “biz” mantığıyla hareket ederse ve hep birlikte çalışırsak Şanlıurfa’yı daha ileri seviyelere taşıyacağız.  Böyle bir ekibin olması beni umutlandırıyor bu nedenle Şanlıurfa’ya gelecek açısından ümitle bakıyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.