banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Paylaşan Eller

Kaya; Şanlıurfa'da Çiftçi Yonca Ekimine Teşvik Edilmeli

Tarım Öğretiminin 168. Yılı etkinlikleri çerçevesinde Harran Üniversitesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası işbirliği ile düzenlenen Ziraat Mühendisliğinin Tarım Sektöründeki Yeri isimli panele panelist olarak katılan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Şanlıurfa’daki kaba yem ihtiyacının giderilebilmesi için pamuk ekilmeyen tarım alanlarına yonca bitkisinin ekilmesi için çiftçilerin teşvik edilebileceğini söyledi.

Ziraat Mühendisliğinin tarım sektöründeki önemine de değinen Başkan Kaya, “çiftçilerimiz ziraat mühendislerinden destek alamadıklarını söyleyince çok üzülüyorum. Tarımla ilgili gerçekleştirilen tüm etkinliklerde çiftçilerin de yer alması gerekiyor. Onların da taleplerini önerilerini dinleyip hep beraber çözüm bulalım.  Çiftçilerimiz bu şekilde hem daha da bilinçlenmiş olur. En önemli sorunumuz parçalanmış tarım alanlarına sahip olmamızdır.” diye konuştu.

Şanlıurfa’nın tarım üretiminde ilk sıralarda yer aldığını da ifade eden Kaya, daha kaliteli ürün yetiştirmek ve daha çok verim alabilmek için ziraat mühendislerinin de sahaya inmesi gerektiğini söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve TİGEM’in Ülke genelinde yaptığı çalışmalar sonucu ülkenin  tarım alanında büyük bir yol kat ettiğini de belirten Başkan Kaya, “Tohum ıslahının yapılabilmesi için araştırmacıların ve ziraat mühendislerinin tabana inerek ürettikleri tohumu çiftçiye ulaştırarak tohumun kalitesi ve verimi hakkında çiftçiyi bilgilendirmesi gerekiyor. Çitçinin tatmin olabilmesi için tohumu yerinde uygulamalı olarak görmesi lazım.” diye konuştu.  .

GAP Tarımsal Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Şanlıurfa Vali Yardımcısı Soner Zeybek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Harran Üniversitesi Rektörü İbrahim Halil Mutlu, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necip Özgökçe, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Harran Üniversitesi Öğretim Görevlileri, kurum amirleri ziraat mühendisleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.