banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Kaya; Pamukta Standarda Geçelim

Geçtiğimiz hafta sonu sunuculuğunu Özlem Saraç’ın yaptığı TV 24’te yayınlanan Konuşan Ekonomi programına katılan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Şanlıurfa ekonomisine yön veren ürünler hakkında bilgi verdi.

Tv 24’te yayınlanan Konuşan Ekonomi Programına katılarak Şanlıurfa Ekonomisine yön veren ürünler hakkında bilgi veren Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Şanlıurfa’nın; Konya ve Ankara’dan sonra tarım alanında 3. sırada yer aldığını kaydetti.

 

PAMUK STRATEJİK BİR ÜRÜN

 

Türkiye’nin en fazla ihracat yaptığı alanlardan birinin tekstil olduğunu kaydeden Başkan Kaya, Tekstilin hammaddesinin pamuk olduğunu aktardı. Pamuğun tamamen stratejik bir durum olduğunu belirten Başkan Kaya, pamuk girdilerinin çok yüksek olduğunu ve pamuk üreticisinin bundan dolayı kar edemediğini belirtti. Türkiye pamuğunun %42’lik bir bölümünün Şanlıurfa’dan karşılandığını da belirten Kaya, çiftçinin bu oranı verilen desteklemelerle üretebildiğine değindi.

 

PAMUKTA STANDARDA GEÇELİM

 

Sulamadaki sıkıntılara de değinen Başkan Kaya, sulama sezonunda elektriklerin sık sık kesildiğini aktardı. Geçmiş yıllara oranla Şanlıurfa’nın sulamada iyi bir yerde olduğunu ifade eden Kaya, eskiden vahşi bir sulamanın olduğunu ancak çiftçinin giderek bilinçlenmesiyle birlikte Şanlıurfa tarımının iyi bir konumda olduğunu aktardı.

 

GAP Eylem Planıyla birlikte Şanlıurfa’da önemli yatırımların olduğunu da aktaran Başkan Kaya; “Urfa yürüyerek değil koşarak ilerliyor. Türkiye buğday üretiminin yüzde 8’ni, arpanın yüzde 11’ni, mısırın yüzde 16’sını Şanlıurfa üretiyor. Dünyanın en kaliteli makarnalık buğdayını Şanlıurfa üretiyor. Pamuğumuz kaliteli. Bölgeler arası pamuk isimleri kaldıralım. Amerika gibi standart uygulayalım. Pamukta standarda geçelim. Urfa artık farklı bir Urfa.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.