banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Urfa Haber Balıklıgöl

Kart Aidatını TIKLA, Geri Al

Yargı kararlarına rağmen kredi kartı aidatı, dosya masrafı gibi ücretleri tüketicilerden almaya devam eden bankaların oyunlarını bozacak bir sistem Başbakanlık tarafından devreye sokulmuş durumda.

Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER), hakkını arayan tüketicilere büyük kolaylık sağlayacak bir çalışmayı hizmete koydu.

Vatandaşlar, bankaların kart aidatı ve hesap kesim ücretleriyle ilgili kesintilerini bundan sonra BİMER üzerinden internetten yapılan başvurularla geri alabilecek.

BİMER, başvuruyu alıyor ve tüketici hakem heyetine gönderiyor. Hakem heyeti de, ilgili bankaya gerekli yazıyı ulaştırıyor ve banka, tüketicinin hesabına kesinti yapılan tutarı iade ediyor.

Yargıtay'ın emsal kararı ile tüketiciler, 10 yıl geriye dönük olarak kart aidat ücretlerini geri alabiliyor.

Türkiye, banka kartı kullanımında Avrupa'da Fransa ve İngiltere'nin ardından üçüncü sırada yer alıyor. Visa Europe Türkiye'nin verilerine göre Aralık 2012 itibarıyla Visa markalı kart sayısı 83 milyonu aşmış durumda. (Kaynak:Dünya Bülteni )

Başvuru için TIKLAYINIZ

Anahtar Kelimeler:
BİMERKart Aidatı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.