banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Abdülkadir Barut elemanı Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba

Karayoluyla Hac için Urfa STKlar devrede

Karayoluyla hac uygulamasının yeniden başlatılması için son günlerde olumlu gelişmelerin yaşandığını söyleyen Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Cem Göncü, mukaddes yolculuğun kara yoluyla yapılması için devreye girdiklerini söyledi. Karayolu ile hacın,  ayrıca kara ulaşımı sektörüne de canlılık getireceğini belirten ŞUTSO Başkan Yardımcısı Cem Göncü, kriz nedeniyle tüm sektörler gibi zor günler geçiren otobüs firmaları, hac seferleri ile yeni bir iş sahasına sahip olacağını vurguladı. Rekabet nedeniyle ulaşım fiyatlarında yaşanan düşüşün, hac fiyatlarının aşağı çekilmesini sağlayacağına işaret eden ŞUTSO Başkan Yardımcısı Göncü, Tüm hacıların hava yolunu kullanmasının, uçak seferleri ve zaman açısından da bir takım sıkıntılar doğurduğunu belirtti.

Kara yoluyla hac için ilgili düzenlemenin yapılması yönünde Başbakan, İçişleri ile Ulaştırma Bakanlığı'nın yanı sıra Diyanet İşleri başkanlığı ve Şanlıurfa Milletvekillerine bir yazı gönderdiklerini aktaran Göncü, Türkiye'den Suriye'ye vizesiz geçiş imkânı doğmasıyla birlikte Suriye, Ürdün ve Suudi Arabistan güzergâhını izleyecek hacı kafilelerinin, yol güvenliği açısından hiçbir sıkıntıları kalmadığını söyledi.

ŞUTSO Bakan Yardımcısı Cem Göncü, kara yoluyla hacca gidilebilmesi için bu yönde düzenleme yapılması durumunda hacı adaylarının Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonu ile otobüslerle de kutsal topraklara ulaştırılması mümkün olacağını ifade etti.

http://balikligol.com/images/news/562.jpgŞUTSO Başkan Yardımcısı Göncü, ilgili yerlere gönderdiği yazısında şu ifadelere yer verdi: "Kara yoluyla destek sağlanması durumunda söz konusu sorunlar büyük ölçüde ortadan kalkacaktır. Ulaşım sektörü için de büyük önem taşımaktadır. Kriz nedeniyle tüm sektörler gibi zor günler geçiren otobüs firmaları, hac seferleri ile yeni bir iş sahasına sahip olacak. Rekabet nedeniyle ulaşım fiyatlarında yaşanan düşüş, hac fiyatlarının aşağı çekilmesini sağlayacaktır. Bunun yanında kutsal mekânların yoğun olduğu bölgemizde İnanç ve Kültür Turizmi gelişecektir. Ayrıca; turizm birçok faaliyet kollarıyla yakın ilişkili olduğu için, ilimiz ekonomisine de önemli katkılarda bulunacaktır.  Örneğin, otellerde, lokantalarda, seyahat acentelerinde, ulaştırma alanında,  satış yerlerinde, kısacası turistlerin hizmet aldığı her yerde çalışan kişilere belirli gelirler sağlayacaktır."

 

Kara Yoluyla Hac uygulamasının yeniden başlatılması için Şanlıurfa ticaret ve sanayi Odasının önderliğindeki girişime destek veren kuruluşlar şöyle;

Ş.Urfa Ticaret Borsası Başkanı,

MÜSİAD Ş.Urfa Şb.Bşk.,

ŞUGİAD Ş.Urfa Şb.Bşk.

ŞUSİAD Ş.Urfa Şb.Başkanı,

Esnaf  Odaları Birliği Bşk.

Ş.Urfa Kuyumcular Od.Bşk.,

Ş.Urfa Turizm Derneği Başkanı,

Ş.Urfa Zahireciler Odası Başkanı,

ŞUPİAD-Ş.Urfa Pasaj İşadamları Der.Bşk.,

Ş.Urfa Şoförler ve Otom.Od.Bşk.,

Ş.Urfa Lokantacılar Tatlıcılar Esnaf Od.Bşk,

Ş.Urfa Beberler ve Kuaförler Od.Bşk.,

Ş.Urfa Fırıncılar Odası Bşk.,

Ş.Urfa Kahveciler Çaycılar Od.Bşk.

Ş.Urfa Kunduracılar Odası Başkanı,

Ş.Urfa Kasaplar Odası Başkanı,

Ş.Urfa Oto Yedek Parçacılar Od.Bşk.,

Ş.Urfa Oturakçılar Odası Başkanı,

Ş.Urfa Elektrikçiler Rady. Tek. Od. Bşk.        

 www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.