banner2
Öne Çıkanlar Emir Preldzic 4 Kovancı Mahallesi Abdülkerim Gök İftar verdi Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba Av Ferhay karataş

Karasevda; 10 bin kişiye iş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Türkiye’de 23 ilde istihdam edilecek olan 50 bin kişilik kontenjanın 10 bini Şanlıurfa’ya ayrıldı.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Şanlıurfa Miletvekili Faruk Çelik ve Şanlıurfa İşkur Müdürlüğü’nün çalışmaları sonucu Türkiye’de 23 ilde istihdam edilecek olan 50 bin kişilik kontenjanın 10 binini Şanlıurfa’ya ayırdı. Şanlıurfa’ya ayrılan bu kontenjan kapsamında istihdam edilecek olan kişiler daha çok Park ve Bahçelerde, tarihi alanların restorasyonunda çalıştırılacak.

 

İŞKUR’un Toplum Yararına Çalışma Programı çerçevesinde istihdam edilecek olan işçiler 6 ay boyunca çalışabilecek.

 

10 BİN KİŞİYE İŞ KAPISI

Şanlıurfa İŞKUR Müdürü Necdet Karasevda, İŞKUR binasında yaptığı basın açıklamasında daha önce de bu proje kapsamında 2 bin kişiyi istihdam ettiklerini ve böylece 50 bin kişilik kontenjanın 12 bininin Şanlıurfa’ya ayrılmış olduğunu söyledi.  Karasevda, “ Bu şehrin tarihi olarak var olan enerjisinin ilk defa sinerjiye dönüştürüldüğünü görüyorum.  Sayın bakanımızın koordinatörlüğünde milletvekillerimizin bürokratlarımızın ve medyamızın yoğun çalışması ile bu 10 bin kişiyi urfa’da istihdam etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.  İş Kur’un Toplum Yararına Çalışma Programı projesi var. Bu projede kısa süreli istihdam gerçekleştiriyoruz.  İşsizler 6 ay boyunca hizmet edecekler. Bu hizmetin neticesinde ağaçlar ortaya çıkacak tarihi ve turistik yerlerde onarımlara katılacaklar, park ve bahçelerde hizmet verecekler” dedi.

 

HERKES BAŞVURUDA BULANBİLİR

İŞKUR’a işsiz kaydı bulunan 18 yaşını doldurmuş kişilerin başvuracağı bu proje kapsamında kura çekilecek ve işe alımlar çekilecek olan kura sonucu belirleneceğini belirten Müdür  Karasevda; “ Bu çalışmalarımızın ilçelerde de çok orantılı olduğunu özellikle de terör bölgesinde devletimizin insanlara daha fazla gitmesinin bir gereği olarak çok daha yoğun olarak  çalışacağız. Örneğin Viranşehir, Ceylanpınar ve Suruç’ta bu gibi ilçelerimizde hiçbir ayrım yapmadan oradaki belediyelere de bu işi istifade ettireceğiz.  Bu çalışmaların Urfa’da artarak devam edeceğini düşünüyorum.” diye konuştu. 

 

TORPİL YOK!...

İŞKUR’un sitesi www.iskur.gov.tr üzerinden de başvuruların yapılabileceğini belirten Müdür Karasevda; “İŞKUR Sitesinden başvuranlara bir numara verilecek. Bu numaralar Noter Huzurunda kura ile çekilecek. Eski dönemlerde olduğu gibi torpil işi olmadan yok. Her şey şeffaftır” dedi.

Karasevda, işe başvuranların kura günü salona gelip kurayı görmelerini istedi.

 

BAŞVURU ŞARTI

İŞKUR’a kayıtlı olacak

18 yaşını dolduran

Başka yerde SSK’lı çalışmayanlar

 

 

Ömer ASLAN / www.balikligol.com

 

VİDEO

 


Nejdet Karasevda İş-Kur açıklama balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.