banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Karacadağ'da çiftçinin yüzü gülecek


Yıllardır atıl durumda bırakılan Derbi Sulama Göleti çevresinde gerçekleştirilen bakım ve onarım çalışmasının ardından 6 bin 400 dekarlık araziye su bırakıldı.

 1980’li yıllarda hizmete açılan ve 3 köyün istifade ettiği ancak yıllardır kullanılamayan gölet, çevresindeki trafoları güçlendirerek, bölge çiftçisinin su ihtiyacına cevap verildi.

İlçedeki en büyük sulama göletlerinin başında gelen Derbi Göleti’nde suyun doluluk oranının yüzde 100’ ü bulması ve bu yılki yağışların fazla olması çiftçinin yüzünü güldürdü.

Karacadağ Bölgesi’nde sondaj çalışmasının çok zor olduğu belirten bölge çiftçisi Muzaffer Kıran,

“Göletimiz 30 senedir atıl durumda. 6 bin dekarın üstünde bir arazinin sulanmasını sağlayan bu göletten 600 aile faydalanıyoruz. Domates, çeltik, pamuk, pirinç v.b gıdalar bu topraklarda yetiştiriliyor. Mesela 2-3 bin dönümlük arazide kendim pirinç üretiyorum. Bu göleti tamizletmesşnde katkısı olan ve bizi hiç yalnız bırakmayan Milletvekilimiz Kasım Gülpınar'a ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Celalettin Güvenç'e  çok teşekkür ederiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.