banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO AK Parti yeni MKYK asıl ve yedek üyeleri kimler

Karacadağ Kalkınma Ajansı’dan 30 Milyon TL Hibe 


 
 

 Toplantıya Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Nihat Çiftçi, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Demirkol, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Ajansımız Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral ile çok sayıda iş adamı katıldı.
Toplantıda konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, “Ülkemizde artık kaynak sorunu kalmadı. Bu kaynakları belirli programlar ve plan çerçevesinde kullanmazsak, tüm çabalarımız boşuna gitmiş olur. İşte tam bu noktada kalkınma ajansları önemli görevler üstleniyor. Ajanslar kuruluşlarından itibaren veri derleyerek yatırımcılara yol göstermektedir. Karacadağ Kalkıma Ajansı yönetim kurulu olarak 2018 yılında başta sanayi ve eğitim olmak üzere tüm alanlarda yaşanan eksikleri tamamlama kararı aldık. İşletmelerimizin kurumsal kapasitelerinin artırılmasına yönelik projeleri hayata geçireceğiz. Ajans olarak, özel sektörümüze hazırlayacakları projelerin eksiksiz hazırlamaları için gerekli eğitim ve desteği vereceğiz. Bu yıl ayrıca Şanlıurfa’nın sanayi altyapısının iyileştirilmesine yönelik programı hayata geçiriyoruz. Sanayimiz kısa zamanda önemli bir büyüme sağladı. Bizler de kamu olarak özel sektörümüzün önünü açacak projeleri hayata geçireceğiz. Sonuç olarak Şanlıurfa’mız sanayinin geliştiği, beşeri sermayenin zenginleştiği bir konuma gelecektir. Başta ihtisas OSB’lerin, teknoparkların, İŞGEM’lerin yapılması ve bu alanların boş kalmaması gerekiyor. Okul Öncesi Eğitim Standartlarının Artırılması Mali Destek Programı sayesinde en büyük eksiklerimizden biri olan okul öncesi eğitime konusunda başarılı projelerle çocuklarımızı geleceğe hazırlayacak. Onlara yeni dünyaların kapıları açılacaktır” dedi.

 Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Nihat Çiftçi ise şunları söyledi: “Turizm Rotaları ve Akıllı Kentler Mali Destek Programı ile Diyarbakır ve Şanlıurfa’nın sahip olduğu tarihi varlıkların hak ettiği değeri alması sağlanacak. Sanayimizin eksikleri bu çalışmalar ışığında önemli ölçüde çözülecektir. Elimizdeki bu kaynağı iki ilimizin kalkınmasına yönelik projelerin uygulanmasında kullanılacağınız. Tüm hedefleri gerçekleştirecek güce sahip olduğumuzu düşünüyorum.” 
            
 Maral: 4 Ayrı Program ile 30 Milyon TL Destek Vereceğiz 

 Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral ise şunları söyledi: “Bu yıl ayrı program kapsamında sağlayacağımız 30 milyon TL’lik kaynak ile önemli projelerin hayata geçmesini bekliyoruz. Ajans olarak bu yıl, KOBİ, Yazılım ve Tasarım Mali Destek Programı; Turizm Rotaları ve Akıllı Kentler Mali Destek Programı; Okul Öncesi Eğitim Standartlarının Artırılması Mali Destek Programı ve Sanayi Altyapısı Mali Destek Programı adı altında proje teklif çağrısına çıktık. KOBİ’lerimizin kalite ve ihracat odaklı olarak, özellikle yenilikçi teknolojiler temelinde gelişmelerine katkı sunulmak istiyoruz. Bu programın bütçesini 11 Milyon 500 Bin TL olarak belirledik. Turizm Rotaları ve Akıllı Kentler Mali Destek Programı ile birbirinden bağımsız olarak desteklenmiş ve düzenlenmiş turistik alanların, bütüncül bir bakış açısı ile yeniden değerlendirilerek, belirli rotalar oluşturulması ve bu rotalar üzerinde gerekli iyileştirmelerin yapılmasını sağlamak olarak belirlerdik. Okul Öncesi Eğitim Standartlarının Artırılması Mali Destek Programı ile TRC2 Bölgesinde Okul Öncesi Eğitim alanında okullaşma oranını arttırarak çocukları geleceğe hazırlamak istiyoruz. Program ile özellikle okullarda kod yazmaya yönelik çalışmalar yaparak ülkemizin geleceğinin inşasına katkı sağlamak istiyoruz.”  
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.