banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Karacadağ Kalkınma ajansı 2019 Yılı Mali Destek Programları Görüşüldü

Karacadağ Kalkınma Ajansı Ocak ayı Yönetim Kurulu Toplantısı, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla Şanlıurfa’da yapıldı.

2019 Yılı Mali Destek Programları Programlama Belgesi Görüşüldü

Toplantıda, Diyarbakır ve Şanlıurfa’da yatırım ortamını iyileştirmek ve bölgeye yatırımcı çekmek için önemli hamleler yapmak, yereldeki potansiyeli üretime ve katma değere dönüştürmek amacıyla sektörel öncelikler ve sonuç odaklı programlar doğrultusunda mali destek programları görüşüldü.

Ajans tarafından hazırlanan ve 2019 yılında uygulanması planlanan mali destek programlarının detaylarını içeren programlama belgesinin değerlendirildiği toplantıda, Yönetim kurulunca uygun görülen programlar için proje teklif çağrısına 2019 yılı Şubat ayı içerisinde çıkılması planlandı.  Programlar ve başvuru sürecine ilişkin detaylar ajansın web sayfasından ilan edilecek.

Fizibilite Desteği Başvuruları Karara Bağlandı

Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından 2014-2023 Bölge Planı’nda belirtilen gelişme eksenleri, temel amaçlar ve sonuç odaklı programlar göz önünde bulundurarak, Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği ile Kalkınma Ajansları Destek Yönetim Kılavuzu’nda belirtilen usul ve esaslara uygun olarak bölgenin kalkınması ve rekabet gücü açısından önemli fırsatlardan yararlanılmasına, bölge ekonomisine yönelik tehdit ve risklerin önlenmesine, bölgenin yenilik ve girişimcilik kapasitesinin geliştirilmesine yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla ilan edilen Fizibilite Desteği Programına, 20 Kasım - 23 Aralık 2018 tarihleri arasında yapılan başvurular Yönetim Kurulu tarafından karara bağlandı.

Proje sonuçları ajansın web sayfasında (www.karacadag.gov.tr) ilan edilecek.

Toplantıda ayrıca Ajans personelinin mesleki ve kişisel gelişimine katkı sunacak 2019 Yılı Hizmet İçi Eğitim Programı, Ajans İnsan Kaynakları Politikası Raporu, Mali Karar ve İşlemlere İlişkin Süreç Akım Şeması ile proje süre uzatım talepleri görüşüldü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.