banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Bakan Elvan Tarih verdi! Taşeron İşçiye kadro ne zaman verilecek?

Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Taşeron İşçiye ne zaman kadro verileceğini açıkladı. tarihini de açıkladı! Peki Taşeron İşçiye kadro ne zaman verilecek? Taşeron İşçisi merakla beklediği tarihi Bakan Elvan açıkladı.

Mersin'de bir dizi ziyaretlerde bulunan Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Muğdat Camii'de kıldığı Teravih Namazı'nın ardından bir kahvehanede vatandaşların sorunlarını dinledi.Taşeron işçilerinin ikram ettiği cezeryeden yiyen Bakan Elvan, işçilerin kadro ile ilgili sorularını yanıtladı.

Lütfi Elvan,Taşeron çalışanlarının kamuya geçişine ilişkin çalışmaların süratle sürdürüldüğünü ve bitme aşamasında olduğunu ifade etti.

Kadro çalışmalarının iki ay içinde yasallaşacağını belirten Elvan şöyle konuştu:

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ve Maliye Bakanlığımız çalışmalarını süratle sürdürüyor. Sona gelinmiş durumda. İki ay içerisinde taşerona kadro yasallaşacak. Bir kere kimse şundan endişe etmesin kimse mağdur edilmeyecek."

Kamu Taşeron İşçileri Platformu Dönem Sözcüsü Ertuğrul Saltuk Bal, sözleşme değil kadro istediklerini belirtti. Kamuda çalışan tüm taşeron işçilerin kadroya geçirilmesini isteyen Bal şunları söyledi:

"Bizim inancımız şudur , aynı işi yapıyorsa bütün çalışanların aynı şekilde muamele görmesi gerekir. Alın terini, akıl terini, üretime bu ülkenin geleceğine koyan insanların , farklı bir sınıflandırılmaya tabi tutulması asla ve asla kabul edilemez. Bu çalışma barışına da aykırıdır. Bizim inancımıza da aykırıdır. Onun için bu çarpıklığı bu yanlışı ortadan kaldırmak için hükümetimiz ortaya bir irade koydu. Kamuda çalışan tüm taşeron işçilerinin ayrımsız şartsız kadroya geçirilmesini bekliyoruz." dedi.


Kaynak:mersinsiyaset.net

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.