banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Kalkınma Ajansından mali destek programları

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıya Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E. Sabri Ertekin, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Dr. Hasan Maral, Vali yardımcıları, kaymakamlar ile işadamları katıldı.

 

Vali Küçük: Ajans Bölgede Proje Kültürünü Geliştirdi

Toplantıda konuşan Şanlıurfa Valisi ve Karacadağ Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili İzzettin Küçük “Batı ile aramızdaki en önemli fark, organizasyon kabiliyetinin bizde fazla gelişmemiş olması. Batının üstünlüğü bundan kaynaklanıyor. Başarısızlığımızın temel nedeninin burada yattığına inanıyorum. Bu nedenle kalkınma ajansımızın mali desteklerinin yanı sıra bölgemize sağladığı en önemli katkılardan biri proje ve fizibilite hazırlama kültürünü yaygınlaştırmasıdır. Böylece bir yatırım gerçekleştirirken artık adımlarımızı bilimsel veriler ve planlama çerçevesinde atıyoruz. Ayrıca Ajansımızın eğitim, altyapı ve benzeri birçok alanda, kamu ve özel sektöre sağladığı kaynaklar ile gerçekleştirilen projelerin çok değerli ve kıymetli olduğunu düşünüyorum.” dedi.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ise,: “Kalkınma Ajanslarının toplum nezdinde artık kabul gördüğünü, hızla geliştiğini ve yayıldığını görmekteyiz. Bölgemiz de Ajans desteklerinden yararlanmaktadır. Ajansımızın en önemli katkılarından biri bölgemizde proje hazırlama kültürünü geliştirmesidir. Ajansımız 5 yıldır bölgeye önemli katkılar sunmaktadır. Ajans, 2015 yılında toplamda 28 milyon TL’lik bir kaynağı bölge ekonomisine kazandıracak. Diyarbakır ilimizle tatlı bir rekabet içindeyiz. Özellikle yenilenebilir enerjinin önemli olduğunu ve bunun için güzel projeler hazırlanması gerektiğini düşünüyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl projeler hazırlayarak Ajans destekleri ile birçok projeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz.” İfadelerine yer verdi.

 

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E. Sabri Ertekin ise şunları ifade etti: “Şanlıurfa Türkiye ortalamasının üzerinde gelişen bir kentimiz. Bununla yetinmemeliyiz ve daha çok çalışmalıyız. Karacadağ Kalkınma Ajansımızın bölgemiz için çok büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Şanlıurfa halkı olarak bunu en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Ve Ajansımızın sağladığı desteklerden daha çok yararlanmalıyız.”

 

" Bu yıl 28 Milyon TL Hibe Desteği Sağlayacağız"

Bu yıl 4 ayrı program kapsamında projelere destek vereceklerini açıklayan Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Doktor  Hasan Maral,  toplam 28 Milyon TL hibe vereceklerini söyledi.

 

Son 5 yılda proje sahiplerinin katkıları ile toplam 156 Milyon TL’lik kaynağı Diyarbakır ve Şanlıurfa’da yatırımlara aktardıklarını vurgulayan Maral,  “Amacımız firmalarımızın kapasitesini artırmak, yeni ürünler ile başta ulusal olmak üzere dünya pazarlarına açılmalarına katkı sağlamak, ölçeklerini büyütmek. Sonuç olarak bölgemizin en büyük sorunu olan işsizliğin çözümüne katkı sağlamak” ifadelerini kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.