banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Kadınların tarla çilesi
Şanlıurfa’daki tarlalarda kavurucu güneşin altında yüzlerine desmal denilen örtüyü sararak toplanan mercimekleri patosa atmak için çalışan kadın tarım işçileri, herhangi bir sosyal güvenceleri olmadan günlük 20 TL yevmiye ile çalışıyorlar. Gün boyunca tarlada çalışan kadınlar, yorucu ve zahmetli çapa işinden kazandıkları düşük yevmiye ile evin geçimine katkıda bulunurken,, akşamları da yorgun bedenleriyle ev işlerini yapıyorlar.
Eşi cezaevinde olduğu için evin geçimini üstlendiğini söyleyen Zozan Tekincan”  Sabah saat 6.30’da başlayan iş, saat 18.00’de paydos ediyor. Harcadığımız emeğin karşılığı sadece 20 TL’dir, diyen Tekincan, tarla işlerinin çok zor olduğu bundan dolayı çok yorulduğunu dile getirdi. Tekincan, iş paydos ettikten sonra ev işlerinin kendisini beklediğini eve gidince yemek yaptığını, çocuklarına baktığını ve çamaşır yıkadığını bundan dolayı çok zorlandığını söyledi.
Aynı tarlada çalışan Kader Kutlucan ise, eşinin kazandığı asgari ücretin evin elektrik, tüp, su, kira ve evin diğer masraflarını karşılamadığını, bundan dolayı evin geçimine katkıda bulunmak amacıyla tarlada çalıştığını söyledi.
Havin Dikmen ise babasının yatalak hasta olduğunu bu yüzden, evin geçimine katkıda bulunmak amacıyla okulu bıraktığını tarlada çalışmaya başladığını söyledi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.