banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI

Tarım Bakanlığı bünyesinde, Gaziantep İl Tarım Müdürlüğü tarafından, Ortadoğu Fuar Merkezi'nde yapılan bilgi yarışmasına 9 ilçeden toplam 18 yarışmacı katıldı.
Sorulan 15 asil soruların ardından ikinci tura dört ilçe kaldı. Altın soruların sorulmasından sonra, birinci Araban, ikinci Karkamış, üçüncü de Nurdağı ilçesi oldu.
Birincilik ödülünü, Gaziantep Ziraat Odası Başkanı Zihni Kepkep verdi. Yarışmada ödül olarak, birinciye fırınlı ocak, ikinciye elektrikli süpürge, üçüncüye de ütü verildi.
Ödül töreninden sonra bir açıklama yapan Nurdağılı kadın çiftçilerden Fatoş Turan-Nazan Aydın, ikilisinden Fatoş Turan, yarışmaya çok iyi hazırlandıklarını belirterek, "Annem hastaydı. Hem ona baktım hem de bu bilgi yarışmasına hazırlandım. Burada birinci olduk. İnşallah 28 Nisanda Adana bölge finalinde ilimizi en iyi şekilde temsil ederiz. Hedefimiz Türkiye birinciliği" dedi.
Akort Fuarcılık Genel Müdürü Hülya Akaya da bir açıklama yaparak, kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen eğitim-yayım sonuçlarını ve tarımsal konularda performanslarını görmek amacıyla her yıl Tarım Bakanlığı tarafından bilgi yarışması düzenleniyor. Buradaki amaç hem kadınlarımızın bilgilerini ölçmek hem de kadınların bu alandaki emeklerini göz önüne sermek"
diye konuştu.
Düzenlenen bilgi yarışmasında elenen bazı kadın çiftçilerin gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlendi.
İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.