banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Kaçakçıların ve borçluların elektriği kesilmeye başlandı

Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta son günlerde yapılan ödemeler ve kesme işlemlerinin ardından, kesme işlemi uygulanacak abone sayısı 190 binli seviyeye indi.

 

 

 

Dicle Elektrik bünyesindeki Dicle Elektrik Perakende Satış A.Ş. (DEPSAŞ), özelleşme sonrası borcu bulunan abonelere dönük olarak birçok kez yinelediği faiz affı kampanyasını en son 31 Aralık 2013 tarihine kadar uzattı. Kampanyaya abonelerden ciddi bir talep gelirken, abonelerin yüzde 15’inin sunulan imkânlara rağmen borcunu ödememekte direndiği belirlendi. Bunun üzerine, daha önceden kamuoyuna ilan edilen borçlu abonelerin elektriklerini kesme işlemine, yeni yıl tatilinin ardından başlandı.

 

Özelleştirme öncesinde yeterince uygulanmayan idari ve hukuki müeyyidelerin uygulanması için süreci tavizsiz biçimde işletme kararı alan Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) ekipleri, borçlu abonelere yönelik elektrik kesme uygulamasına Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta eş zamanlı olarak başladı. Yapılan duyurular üzerine çok sayıda abone, kampanyanın son günlerinde borcunu öderken, borcundan ötürü elektriği kesilecek abone sayısı kısa sürede 217 binden 190 binli seviyelere indi.

Bu arada, bölgeye bağlı 40 ilçe ve kırsal kesimde daha önce DEDAŞ tarafından hiç kesinti yapılmadığı tespit edildi. Bismil, Ergani, Kızıltepe, Derik, Kozluk, Siverek, Birecik, Akçakale, Suruç Viranşehir, Harran, Silopi, Cizre, İdil ve Kurtalan’ın hiç kesinti yapılmayan ilçelerin başında geldiği belirlendi. Özellikle ilçe ve köylerde yaşayan elektrik abonelerinin, mağdur olmamaları için, yeni dönemi dikkate alarak borçlarını ödemelerinin beklendiği kaydedildi.

 

Uygulamanın ilk gününde, yıllık 100 milyon kWh tüketen ve borçlu olan tüm sulama birliklerinin enerjisi kesildi. Yükümlülüklerini yerine getirme konusunda çaba sarf eden birlik yöneticileriyle ise görüşmeler devam ediyor.

 

Buna ek olarak, kendilerine ihbar ulaşmadığına dair abonelerden gelen şikâyetler üzerinde, stikerlar kesinti yapılan sayaçların üzerine yapıştırılmak üzere 200 bin adet stiker bastırıldı. Böylece borcu olan veya kaçak enerji kullanılan müşteriler, borcunu düzenli ödeyen müşterilerden ayırt edilebilecek.

 

Yükümlülüklerini yerine getirilmesi konusunda ciddi bir iyileşme gözlemlenirken, bununla beraber, borcunu ödemeyen abonelere dönük enerji kesme, icra ve cezai takip uygulamasına hız kesmeden, kararlılıkla devam edilecek.

 

Söz konusu uygulama ile borcunu düzenli ödeyen abonelere kaliteli ve kesintisiz enerji sağlanması amaçlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.