banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen ilçe Mardin

İşte İşyeri Hekimi çalıştıracak işletmeler


Buna Göre, Yeni İşe Başlayacak Olan 75.990 Kişi İle Birlikte, Sahada Toplam 89.867 İş Güvenliği Uzmanı, 21.159 İşyeri Hekimi Görev Yapıyor Olacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklama şöyledir.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik, İş Güvenliği Uzmanlığı ve İş Yeri Hekimliği Sınavlarının sonuçlandığını, yeni göreve başlayacak 75.990 kişi ile birlikte, sahada toplam; 89.867 İş Güvenliği Uzmanı ve 21.159 İşyeri Hekiminin görev yapacağını açıkladı.
Yapılan tespitlere göre, 264.132 adet Çok Tehlikeli Sınıfı, 333.250 adet Tehlikeli Sınıfı ve 804.771 adet Az Tehlikeli sınıfına giren işyeri  bulunduğunu belirten Faruk Çelik, 21 Aralık tarihinde yapılan sınavda başarılı olan adayların bu alanda çalışacaklarını söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik, adayların göreve başlaması ile birlikte;
•    Çok Tehlikeli Sınıfı İşyeri tetkikinde uzman başına düşen aylık işyeri sayısının 18,
•    Tehlikeli Sınıfı İşyeri tetkikinde uzman başına aylık 4,
•     Az Tehlikeli Sınıfı İşyeri tetkikinde uzman başına aylık 11 işyeri düştüğünü açıkladı.
Yapılan uygulamalar ile işverenlerin cezalandırılması gibi özel bir amaç güdülmediğini bir kez daha vurgulayan Faruk Çelik, İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürünün Ülkemizde yerleştirilmesinin hedeflendiğini bildirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.