banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

İşte Abide Kavşağı biteceği tarih

Şanlıurfa'nın en önemli kavşaklarından biri olan ve Mardin, Gaziantep ve Diyarbakır'ı birbirine bağlayan Abide kavşağının çalışmalarının sonuna doğru geliniyor. Çalışmaların %85'i tamamlandı. Temelini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırımın attığı Abide Kavşağı Projesinin çalışmalarında sona doğru geliniyor. Yaklaşık 4 aydır devam eden çalışmalar Kasım ayının sonuna doğru bitmesi bekleniliyor.
Konu ile ilgili gazetemize açıklamada bulunan Yüklenici firma şantiye Şefi Serdar Arıcı şunları kaydetti, "Çalışmalarımıza aralık vermeden devam ediyoruz. Elimizi çabuk tutarak işi 250 günden önce teslim etme gayretindeyiz. Yaklaşık dört aydır süratle çalışıyoruz. Normalde projemiz Aralık ayının içinde bitirmeyi söz verdik, ama bu tarihi biraz daha öne alarak Kasım ayının sonuna doğru projeyi bitirmek için arkadaşlarımızla beraber yoğun bir tempoda çalışmaları hızlandırdık" dedi.
Ayrıca ödenek konusunda biraz sıkıntılarının olduğunu belirten Arıcı; "Ödenek konusunda sıkıntılarımız bulunuyordu. Bayramdan önce ödenek yapıldı. Şuanda da ödenek sıkıntımız bulunmakta ama çalışmalara kendi imkânlarımızla devam etmekteyiz" dedi.
Ramazan ayında da trafikte herhangi bir sorun yaşanmadığını ve trafiğin aksamadığını belirten Arıcı; "Proje hayata geçirildiği zaman trafiğin rahatlayacağını" söyledi.
Proje hakkında gazetemize bilgiler veren Arıcı, "Abide Köprülü kavşağı Doğu-Batı aksı olan Gaziantep-Habur (TETEK) yolu ve Kuzey-Güney aksı olarak nitelendiren Şanlıurfa şehir merkezi Diyarbakır yolunun kesişim noktasında olup Şanlıurfa şehir trafik ulaşımı açısından kilit bir noktada bulunmaktadır. Ancak mevcut durum olarak söz konusu istikametlerdeki trafik yoğunluğuna hizmet verememekteydi. Bu sebepten dolayı, Abide Köprülü Kavşağı proje çalışmalarına başlanmış ve proje kapsamında Gaziantep-Habur (TETEK) yolu istikametindeki trafik alt geçit kavşak köprüsü olarak projelendirilmiştir" dedi.
Abide Köprülü kavşağı yapım işi 13.02.2012 tarihinde 17.913.118,03 TL bedelle ihale edildiğini belirten Arıcı sözlerine şöyle devam etti, "İşin süresi sözleşmeye göre 250 gün olup Köprülü kavşak yapım çalışmalarının 2012 yılı içerisinde bitirilmesi hedeflenmektedir. Söz konusu işin bünyesinde Altgeçit Köprüsü, Bağlantı yolları peyzaj, aydınlatma, korkuluk ve üstyapı işlerinin yapılması hedeflenmektedir" şeklinde konuştu.

Projenin faydaları
Projenin faydalarına da değinen Arıcı, "Abide Köprülü Kavşağı Gaziantep-Habur (TETEK) yolu istikametindeki trafik alt geçit kavşak köprüsü olarak projelendirilmiş olup şehir merkezi Diyarbakır yolundaki yaya ve taşıt trafiğinin güvenli bir şekilde devam etmesi hedeflenmiştir" dedi.
Ayrıca Proje çalışmaları esnasında TEDAŞ'a ait elektrik direkleri kaldırılıyor, Ticaret Meslek lisesi önünde bulunan üst geçidin de kaldırıldığı görüldü.

Murat Çiftçi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.