banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

İstanbul'daki Urfalılar bizi yanlız bırakmasın!..

16’ncısı gerçekleşecek olan, dünyanın en büyük 5. turizm fuarı, 9-12 Şubat tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzündeki TUYAP Fuar alanında gerçekleştirilecek. 4 gün sürecek olan Turizm Fuarının açılışını, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul GUNAY yapacak. 
Ertuğrul GUNAY ile birlikte bürokrat, diplomat, ulusal ve uluslar arası turizmciler katılacak. Fuara Türkiye’den 150’nin üzerinde il ve belde, kalkınma ajansları, seyahat acenteleri, tur operatörleri, oteller ve 60’ın üzerinde ülkeden bakanlık ve temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşecek.
Şanlıurfa,  son 3 yıldır ortak akılla hareket ederek fuara katılıyor.
Şanlıurfa Valiliği koordinesinde Şanlıurfa Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, ŞURKAV ve ŞUTSO iştirakçi finansör olarak katılıyor. Özel sektörden ise El Ruha, Dedeman, Hilton, Garden Inn, Harran ve Manici Otelleri ile Cem Göncü Turizm, Kaliru Turizm, Kançul Turizm, Mezopotamya Turizm ve Eryavuz Turizm Seyahat acenteleri Şanlıurfa standında katılacaklar.
Birçok il Valilik ve Belediye ayrı ayrı oluşturulan stantlarda katılırken, Şanlıurfa son 3 yıldır kurum adlarını ön plana çıkarmadan, standın üzerine Şanlıurfa yazarak katılmaktadır. Bu uygulama ise gıpta ile karşılanmakta ve takdir edilmektedir. Şanlıurfa Standında Şanlıurfa’nın kültür ve turizm potansiyeli imitasyon yapılarla, sergilenen görsellerle, birçok dilde hazırlanan 10.000’lerce yayın, VCD ve DVD dağıtılarak tanıtılacak. Yine stantta Urfa Mutfağından lezzet ikramları yapılacak, Şanlıurfa,’ya özgü El Sanatının satışı ve tanıtımı yapılacak. Günde 2 defa Şanlıurfa Belediyesi Sıra Gecesi Müzik Grubu, Urfa müziğinden seçkin örnekler sunacak.
4 günde yüz binlerce insanın ziyaret edeceği fuarda, geçen yıl olduğu gibi Şanlıurfa standı büyük ilgi görecek, ulusal ve uluslar arası medyada geniş yer alacaktır.  Geçen yıl olduğu gibi bu yılda Şanlıurfa satandı “Yöresini En İyi Tanıtan Stant” ödülünü alacaktır.
Özellikle İstanbul’daki hemşerilerimizin fuarda Şanlıurfa’yı yalnız bırakmamalarını istiyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.