banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

İşsizlere Büyük Müjde!..

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Swiss Otel'de düzenlenen Dünya Bankası ve Gelir İdaresi'nin ortaklaşa düzenlediği 'Kayıtdışılık:Nedenler, Sonuçlar , Politikalar, Türkiye: Ülke Ekonomik Raporu' Toplantısı'na katıldı.

Basın mensuplarının Başbakan'ın çok sayıda memur alımına yönelik sözlerine Şimşek, kendileri için mali program ve Orta Vadeli Programın önemli olduğunu belirterek, "Herhangi bir sapma görmüyoruz . Tabi ki, Bütçe Kanunu'nda emekli olanların yerine yüzde 25 oranında eleman alınabiliyordu. Biz bunu Orta Vadeli Programı ve bütçe çerçevesinde yüzde 50'ye çıkardık. Ülkenin önceliklerini temel alan bir yapıdayız. Bizim için öncelik her zaman eğitim olmuştur. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen ihtiyacını karşılamak üzere 40 bin kişilik bir kadro söz konusudur. İçişleri Bakanlığı'nın 20 bin polis alımı konusunda talebi vardı. Bundan sonraki eleman alımında ağırlığımız denetim ve sağlık elemanı alımı konusunda olacak. Bütün bunları yaparken, 2010 bütçesi ve Orta Vadeli Programa koyduğumuz şekilde yürütüyoruz. Bizim için çıpa niteliğinde olan Orta Vadeli Programdan sapma söz konusu olmaz. Maliye Bakanlığı olarak programın sapmaması için her türlü tedbiri alacağız" dedi.

Kamuya memur alımının 100 bini bulup bulmayacağının sorulması üzerine Maliye Bakanı, rakam konusunda bir şey telaffuz etmek istemediğini belirterek, Türkiye'nin ihtiyaçlarına ve bütçenin kriterlerine göre gereken düzenlemeleri yapacaklarını bildirdi.

Maliye Bakanı Şimşek, denetim eleman sayısı konusunda sınır olmadığını kaydederek, "Sağlık personeli sayısı hakkında Sağlık Bakanlığı ile çalışıyoruz. Bu öğretmenler ağırlıklı olarak Milli Eğitim Bakanlığı'nın talebi üzerine kadrolu olacak. Bütçe Kanunu'nda, kamu kurumları özürlü eleman alma yükümlülüğünü yerine getirmedi. Çünkü personel alımlarında bir takım sınırlamalar var. Özürlü personel alımı söz konusu olursa, bu personel üst limitlerine tabi olmaz. Özürlü personele 38 bin imkan sağladık. Bu yıl alınacak anlamına gelmiyor. 7 bin üniversite öğretim görevlisi kadrosu yine Bütçe Kanunu'ndadır. Bizim önceliklerimiz eğitimdir, kayıt dışılıkla mücadeledir" ifadelerini kullandı.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.