banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Tomas Wiesner Qazim Laçi

İşsize bin 256 lira maaş!

İşsizlik aylığı 670 liradan bin 256 liraya kadar yükseltilecek. Maaş 16 ay boyunca ödenecek.

Kıdem tazminatının fona devredilmesiyle ilgili tartışmalar devam ederken, işsizlik fonuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Fonda biriken 49 milyar liranın sadece yüzde 10’unun işsize dağıtılmasına çözüm bulundu. Buna göre maaş tavanı bin 256 liraya çıkacak. Maaş da 6 ay yerine 16 ay boyunca verilecek.

Habertürk gazetesinde yer alan habere göre; sendikaların da beklentisi olduğu için uygulanmasına İstihdam Strateji Belgesi'ndeki plana göre 670 lira olan işsizlik maaşının üst sınırı 1256 liraya çıkartılacak. Maaş süreasi OECD ortalaması olan 16 aya çıkarılacak.

İşsizliğin ilk üç ayında hak sahibi, çalışırken son 12 ayda aldığı ortalama ücretin yüzde 50'si kadar işsizlik maaşı alacak.

Bu oran işsizliğin ikinci üç aylık döneminde yüzde 40, geri kalan sürede ise yüzde 25'i kadar olacak.

NTV

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.