banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Tomas Wiesner Qazim Laçi

İslami Holding mağdurlarına müjde

Almanyada Jetpa ve Kombassana karşı dava açan 2 mağdur davalarını kazandı. Bu kararlar sözkonusu firmalarla ilgili davalarda emsal teşkil edecek.

Frankfurt Eyalet Mahkemesi ve Köln Eyalet Mahkemesi, söz konusu kişilere ana paralarının yasal faizi ile birlikte iade edilmesi yönünde karar aldı.

Avukatlar Ümit Akça ve Özkan Arıkan yaptıkları yazılı açıklamada, gelecekte daha fazla mağdurun davalarını kazanmasını beklediklerini belirterek, yakın zamanda Yimpaş mağdurlarıyla da ilgili olumlu bir mahkeme kararının çıkmasını ümit ettiklerini söyledi.

İflas eden Kombassan Holdingin Lüksemburg mağdurlarıyla ilgili olarak da eski yönetim kurulu başkanlığını Haşim Bayramın yaptığı Kombassan Holdinge karşı Köln Eyalet Mahkemesinde dava açan bir mağdurun da yatırmış olduğu ana parayı yasal faizi ile birlikte geri almaya yasal olarak hak kazandığı bildirildi. 

Akça ve Arıkan, Lüksemburg mahkemesinde açılan iflas davası sonucunda Kombassan Holdings S.A. 1929 şirketi hakkında Ekim 2007de iflas kararı alındığını belirterek, Şirketin topladığı paraların nereye aktarıldığına dair elimizde birçok belge ve delil bulunmaktadır. Lüksemburgdaki şirket tarafından toplanan paralar Kombassanın Türkiyedeki şirketlerine faiz karşılığında borç olarak aktarılmıştır. Ancak Türkiyedeki şirketler Kombassan Holdings S.A. 1929 unvanlı Lükemburgdaki şirkete bu borçları geri ödememiştir. Bu nedenle Lüksemburgdaki şirketin iflas etmiş olması bundan sonraki sürecin tıkandığı anlamına gelmiyor, tam tersine elimizdeki kapsamlı belgelerden ve birçok tanık ifadelerinden dolayı, Türkiyedeki mal varlığına sahip, hala ticari faaliyetleri devam eden Kombassan Holding yöneticilerine ve parayı toplayan Kombassan temsilcilerine karşı sorumluluk
davası açma imkanı doğmuştur
şeklinde ifadeye yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.