banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

İŞKUR'dan iş kuracak engellilere proje çağrısı

Batman Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, kendi işini kurmak isteyen engellilere yönelik engelli çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan, kendi işini kurmak isteyen engelli kişilere toplam 36 bin liraya kadar hibe desteği vereceğini duyurdu.

Batman İŞKUR İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, İŞKUR’un STK’lar ile işbirliği halinde engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonları ile işe uyum ve destek teknolojileri aracılığı ile istihdamlarına yardımcı amacıyla 2014-2015 dönemlerinde 34 projeye destek verdiği belirtildi.

Açıklamada, kendi işini kurmak isteyen engellilerin mesleki eğitim sertifikası veya girişimcilik belgeleri ile birlikte 2015 yılında devam eden ve 30 Aralık günü mesai bitimine kadar kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşların projelerini İŞKUR İl Müdürlüğüne sunmaları gerektiği ifade edildi.

Açıklamanın devamında projeye başvurularla ilgili şu bilgilere yer verildi: “Proje hazırlayacak engellilerin kuracakları işin konusuyla ilgili mesleki belgesi veya girişimcilik eğitim sertifikasının olması gerekir. İş kuracakları ilde ikamet etmeleri gerekiyor. Engelli bireylerin fiili olarak kendilerinin işbaşında olacakları projeler desteklenecek. Engelli birey adına sadece vasi olanların kendileri için iş kurmayı amaçlayan projelerle halen engelli birey tarafından işletilen faal işletmelerin geliştirilmesine yönelik projeler ile birlikte emekli olan engellilerin projeleri desteklenmeyecek.”

İŞKUR tarafından engellilerin bu fırsatı değerlendirmeleri ve projelerini belirlenen tarihe kadar sunmaları istendi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.