banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

İŞKUR ile engelliler protokol imzaladı

Batman İŞKUR İl Müdürlüğünde Batman’da faaliyet gösteren 5 engelli dernek temsilcisi ve 3 engelli vatandaş kendi işini kurma ve mesleki eğitimler için protokol imzalandı.

Yapılan protokol ile 3 engelli vatandaşın projeleri kabul edildi. Engelli vatandaşlardan Ekrem Çidik’e pastane ve unlu mamulleri projesine 36 bin TL, Mehmet Metin Akyol’a temizlik hizmetleri faaliyetleri projesine 36 bin TL ve Ali Acet pastane ve kahvaltı salonu projesine 23 bin 850 TL olmak üzere üç projede toplam 95 bin 850 TL ödeneceği belirtildi.

Yapılan protokol da ayrıca mesleki eğitim için Batman’da faaliyet gösteren Batman Engelsiz Yaşam Derneği, Gercüş Kalkındırma Vakfı, Dünya Gençlik Konseyi Batman Zihinsel Engelliler Derneği ve Görme Engelliler Derneği’ne destek verilecek. Toplamda 65 kişiye kurs verilecek 442 bin 518 TL ödeme yapılacak.

İmza protokolünden sonra İŞKUR İl Müdürü Besin Eviz konu hakkında yaptığı açıklamada,  “Engellilerle yaptığımız protokol kendi işini kuracak 3 engelli vatandaşımıza pastane ve unlu mamulleri, temizlik hizmetleri faaliyetleri ile pastane ve kahvaltı salonu projelerine toplam 95 bin 850 TL ödeme yapacağız. Mesleki eğitimler için ise toplamda 5 engelli derneğimizle 6 ay sürecek protokol imzaladık. Engelli derneklerimizin Batman Engelsiz Yaşam Derneği’nden 10 kişiye 103 bin 268 TL bütçe ile ev tekstilleri ürünleri kursu verilecek. Gercüş Kalkındırma Vakfı’ndan 15 kişiye 97 bin 668 TL bütçe ile ön büro elemanı kursu verilecek. Dünya Gençlik Konseyi’nden 20 kişiye 123 bin 760 TL bütçe ile santral operatörlüğü kursu verilecek. Batman Zihinsel Engelliler Derneği’nden 10 kişiye 50 bin 800 TL bütçe ile yapma çiçek kursu verilecek. Görme Engelliler Derneği’nden 10 kişiye 67 bin TL bütçe ile satın alma görevlisi kursu verilecektir.” dedi.

Eviz, “3 engelli vatandaşımızın projeleri 3 yıl devam edecek. 5 engelli derneğimizin kursları 6 ay sürecek ve toplamda 65 kişiye kurs verilecek. Bu kurslara toplam 442 bin 518 TL ödeme yapılacak.” ifadelerini kullandı. (M. Sait Çelik – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.