banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

İşkur çalışma süresi uzatıldı! peki, işkur süresi ne kadar oldu?

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR); aktif işgücü hizmetleri kapsamında işsizlerin istihdam edilebilirliğini arttırmak için mesleki eğitim kursları, işsiz ve öğrencilerin iş tecrübesi eksikliğini gidermek için işbaşı eğitim programı ve kendi işini kurmak isteyenler için girişimcilik eğitim programı başta olmak üzere; kurs, program ve projelerle işsizlikle mücadele çalışmaları kapsamında, işverenlerden ve işsizlerden gelen talepler ve işgücü piyasasındaki güncel gelişmeler dikkate aldı.

YÖNETMELİK DEĞİŞTİRİLDİ

İŞKUR gelen telepler doğrultusunda 12 Şubat 2016 tarihinde aktif işgücü hizmetlerinin usul ve esaslarının yer aldığı 'Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliği'nde önemli değişiklikler yaparak çalışma sürelerini 6 aydan bir yıla çıkadı.

ASGARİ ÜCRET AYNEN ÖDENECEK

İşsizlikle mücadele kapsamında en önemli sorunlardan birisi olan iş tecrübesi eksikliğini gidermek için uygulanan İşbaşı Eğitim Programının süresinin, yapılan mevzuat düzenlemesi ile 6 aydan 1 yıla çıkarıldı. Programa katılanlara net asgari ücret düzeyindeki ücret ödemeye ise devam edilecek. Geçen yıl 159 bin kişinin faydalandığı işbaşı eğitim programından bu yıl en az 200 bin kişinin yararlanması bekleniyor.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
dilek 6 yıl önce

işkur çalışma süresi uzaltıldımı ben işe gireli 1 ay oldu 9 aya uzatıldı mı acaba

Avatar
murat erkan2016da buanakadar calişiyorum 6 yıl önce

2010 DAN BUANAKADAR CALIŞIYORUM 2018 DE ÇALIŞIYORUM BANADA KADRO VARMI 2016 DA ŞIRKETE ÇALIŞTIM CEVAP ISTIYORUM

Avatar
Abdullah kaçar 6 yıl önce

Orman kura sonuçları

Avatar
Osman levent 6 yıl önce

Kac ay caliscam

Avatar
Mehmet söğüt 5 yıl önce

Bu işe muhtacım

Avatar
Mehmet söğüt 5 yıl önce

Bu işe muhtacım

Avatar
MEHMET 5 yıl önce

BU İŞE MUHTACIM

Avatar
Ayten amoca 5 yıl önce

Acaba iskur uzatıldı mi Bn gireli 4 ay olacak ama Bn ilk defa yazıldım 6 ay diye duydum ama 9 ay olacak diye söylenti var doğru mu acaba isnsAllah öyledir