banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

İşkur 750 Girişimci Arıyor!
Özellikle küresel ekonomik krizle birlikte Türkiye’nin en önemli gündem maddelerinden biri haline gelen işsizliğin azaltılmasına yönelik bir çalışma daha gerçekleştiriliyor.

Şanlıurfa Çalışma ve İş Kurumu il Müdürlüğü (İŞKUR) ile Küçük Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasındaki "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi İşbirliği Protokolü" adı altında il genelinde 750 kişilik girişimcilik eğitimi verilecek.

Son zamanlarda özellikle istihdam ve mesleki eğitim alanda üst düzey performans gösteren Şanlıurfa Çalışma ve İşkur İl Müdürlüğü kuruma kayıtlı işsizlere yönelik kendi işini kurma fırsatı sunuyor.

Konuyla ilgili konuşan İşkur Şanlıurfa İl Müdürü Necdet KARASEVDA;

“Devletimizin,  Şanlıurfa’mıza olan özel ilgisi, desteği meyvelerini vermeye başlamıştır. Sayın Bakanımız Faruk Çelik’in himmeti, Valimiz Celalettin Güvenç ve milletvekillerimizin gayretiyle Şanlıurfa’da adeta bir imkânlar cennetine dönüştü. Açıklanan teşvik paketinde Şanlıurfa’nın altıncı bölgede olması ilimizin bir sanayi ve üretim şehri haline gelmesine çok ciddi katkılar yapacaktır. Bu vesileyle geçen hafta şehrimize iki bakanımızın önderliğinde yüzlerce iş adamı çıkarma yapıp, bu yeni konjonktürde kendilerine yer edinmek, yatırımlar için alt yapı çalışmaları için geldiler. Bizler de İşkur olarak bu sürece mesleki eğitim anlamında eğiteceğimiz 5 bin kişiyle kalifiye eleman sorununu çözerek katkıda bulunmak, süreci hazır hale getirmek için mücadele veriyoruz.

Sayın Bakanımızın ve Valimizin talimatıyla geçen yıl kendi işini kurmak üzere verdiğimiz 500 kişicilik girişimcilik eğitimini bu sene 750 kişiye çıkardık.

Şanlıurfa Merkez ve bazı ilçe merkezlerimizde gerçekleştirilecek olan girişimcilik eğitimi sonrasında kendi işini kuran işsizlerin istihdama katkı yapacaklarını planlıyoruz.

Düzenleyecekleri kurslarla kısmen de olsa işsizlere iş kurma imkânı sağlayacaklarını dile getiren Şanlıurfa İŞKUR il Müdürü Necdet KARASEVDA, bölgenin ekonomik ve sosyal gelişimini dikkate alarak iş geliştirme maiyetindeki girişimcilik kurslarına ağırlık verdiklerini belirtti.

KARASEVDA, açılacak kurslarda hedefin işletmeci kapasitesinin artırılması ve girişimcilik ruhunu ön plana çıkarmak olduğunu vurguladı. İŞKUR’un görevinin sadece iş bulmakla sınırlı olmadığının altını çizen ve sadece bir kişiye iş bulmakla işsizliğin önüne geçilmeyeceğine işaret eden Karasevda, verilen girişimcilik kursu sonucunda işletme kuranların yanında birkaç kişinin de çalışma şansı bulacağını ve bir kişinin geliştirilmesi ve işveren sıfatı kazandırılması ile birçok kişiye iş kapısının açılacağını dile getirdi.

100 bin TL destek

Toplamda 100 Bin lira olan paranın 30 Bin lirası hibe olacak geriye kalan 70 Bin ise faizsiz ve iki yıl ödemesiz bir şekilde girişimcilere KOSGEB tarafından verilecek. Toplam 72 saatlik derslerin verildiği kurslarda 60 saatlik kuramsal, 12 saatlik de teorik eğitim veriliyor. Özelde Binlerce liraya mal olan girişimcilik kursu İŞKUR tarafından ücretsiz veriliyor.

20 lira günlük cep harçlığı

Ayrıca işkur kursiyerlere günlük 20 tl de cep harçlığı veriyor.

Şartlar Nelerdir? Kimler Başvurabilir?

Girişimcilik eğitimine katılmak için başvuran vatandaşların, İŞKUR'a kayıtlı ve işsiz olması, 18 yaşını tamamlamış olması ve en az ilkokul mezunu veya iş kurmak istediği alanda geçerli bir sertifika ya da belgesinin olması gerekmektedir.

Başvurular Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

İlgililerin başvurularını internet üzerinden www.iskur.gov.tr ‘den ya da İşkur’a şahsen yapabilirler. Müracaatlar 29.06.2012 / 03.07.2012 tarihleri arasında yapılacaktır. Sistem üzerinden müracaat etmeyenler mülakata alınmayacaktır. Mülakat 04.07.2012 saat: 10:00’da İŞKUR İl Müdürlüğü konferans salonunda yapılacaktır.

MÜLAKAT YERLERİ

İL MERKEZİ : İŞKUR KONFERANS SALONU

SURUÇ : İŞKUR KONFERANS SALONU

SİVEREK : SİVEREK BELEDİYESİ KONFERANS SALONU

VİRANŞEHİR : SANAYİ SİTESİ 11.BLOK NO:7VİRANŞEHİR

CEYLANPINAR : SANAYİ SİTESİ 11.BLOK NO:7 VİRANŞEHİR


www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.