banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI Aslanbaba mevkisi Şırnak Mahallesi Enver Aksak

İşadamları Irakta mahsur kaldılar

İşadamları Süleymaniye Havaalanında Mahsur Kaldı

Kuzey Irak’ın Süleymaniye Havaalanında sabaha karşı hareket edecek uçakları yoğun sis yüzünden iptal edilen Türk işadamları mahsur kaldı.

Forum Fuarcılık ve Geliştirme AŞ’nin organizesi ile Süleymaniye’deki Uluslararası Genel Ticaret ve Sanayi Ürünleri Fuarına katılan işadamları fuardan istediklerini bulamadıkları gibi bir de yoğun sis yüzünden önce 2 saat rötar yapan ve ardından iptal edilen uçakları şok üstüne şoku yaşadı. Aralarında fuar için gelen Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2 personelinin de bulunduğu Süleymaniye Havaalanındaki mahsur kalma olayı saatlerce sürdü.

IRAK PAZARINA GİRMEK İÇİN GİTMİŞLERDİ

Türkiye’nin farklı illerinden 50’inin üzerinde işadamı 15–18 Aralık 2010 fuarın sonunda Atlasjet’in 19 Aralık 2010 Süleymaniye-İstanbul KK 6901 sefer sayılı saat 04.15 uçağı ile dönüş için havaalanına geldi. Süleymaniye-İstanbul uçağının yoğun sis yüzünden bir saat rötar yaptığını öğrenen iş adamları havaalanında beklemeye başladı. Bu kötü sürprizden yarım saat sonrada uçağın 2 saat rötarla İstanbul’a uçacağı bilgisi geldi. Süleymaniye havaalanında uzun süre beklemekten sıkılan 50 Türk işadamı uçağının iki saat rötarlı geleceği bilgisinin ardından da bu kez de uçağın yoğun sis yüzünden iptal olduğu bilgisini alınca sarsıldı. Süleymaniye’den İstanbul’a gittikten sonra Türkiye’nin değişik vilayetlerine dönecek kimi işadamları bu kez de İstanbul’dan memleketlerine gidecekleri uçağı kaçırmanın üzüntüsünü yaşadı. Türk işadamlarının Süleymaniye havaalanında üst üste yaşadığı sarsıntı bu kez de aralarında “Zaten fuardan istediğimizi bulamadık. Biz Irak pazarına girelim derken havaalanında mahsur kaldık. Bir de sabaha karşı bu saatte ortada kalmamız çekilecek gibi değil.”sitemlerine neden oldu.

İŞADAMLARI MAHSUR KALINCA IRAKLI TAKSİCİLER FIRSATÇILIK YAPTI

Süleymaniye Havaalanından tekrar çıkışlarını yaptırdıkları otellerine dönmeleri telaşına düşen Türk işadamları bu kez de taksici krizi ile karşı karşıya kaldılar. Türk işadamlarının havaalanında mahsur kaldığını fırsat bilen Iraklı taksiciler, 5 bin dinara götürecekleri yere 40 dinar istedi. Iraklı taksicilerin bu tutumuna sinirlenen Türk işadamları sonunda verilen fiyata razı oldu ve kapattıkları otele geri dönmek zorunda kaldı. Yaklaşık 4 saat süren Süleymaniye havaalanındaki soğuk esaret sonun da otelle dönüşle bitti.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.