banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Karaköprü Narı Vali Salih AYHAN Kimdir Abdülkadir Barut

İŞ Kur ile ŞUTSO maaşlı kursiyer arıyor

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) ve Şanlıurfa İŞ KUR İl Müdürlüğü işsiz gençlere iş imkanı sağlamak için maaşlı kursiyer arıyor. İşsizlikten dert yananlar için önemli bir fırsat sunan kurslardan bayanlar ve erkeklerin faydalanacağı gibi ilkokul mezunu olanların bile istifade etmesi bekleniyor. Günlük 15 TL yevmiye verilecek olan kurslar için müracaatların Şanlıurfa İş Kur İl Müdürlüğüne en geç 12 Kasım 2010 Cuma gününe kadar yapılması gerekiyor.

Toplam 325 kişiye verilecek kurslardan bugüne kadar 75 işsizin yararlandığını söyleyen ŞUTSO başkan vekili Osman Baysal, kursları tamamlayanlara geçtiğimiz haftalarda Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan’nın da katıldığı törenle sertifikalarının verildiğini belirtti.

 Baysal, kurslardan faydalan ve sertifikasını alan 15 kursiyerin de işini kurduğunu aktaran ŞUTSO Başkan vekili Osman Baysal, girişimcilik kursu için ŞUTSO, İş-Kur ve KOSGEB ile ortaklaşa protokol imzaladıklarını hatırlattı.

ŞUTSO Başkan Vekili Osman Baysalla ortaklaşa düzenledikleri basın toplantısında konuşan Şanlıurfa İş Kur İl Müdürü Necdet karasevda kursiyerlere günlük 15 TL yevmiye verileceğini söyledi.

İş Kur Şanlıurfa İl Müdürü Necdet Karasevda, kursların sonunda iş kuracak işsizlere KOSGEBin 7 bin lira hibe ayrıca 2 yıl ödemesiz 70 bin TL kredi verileceğini ifade etti. Kursların 25li gruplar halinde devam ettiğini aktaran İş Kur Şanlıurfa İl Müdürü Necdet Karasevda, bayramda sonra başlayacak 25’li grubun kurslarına başlaması için 12 Kasım 2010 Cuma gününe kadar müracaatların yapılması gerektiğini vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.