banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Martin Vitik HAMEDO Yayladağıspor

İnternet dünyasıın önde gelen isimleri Pariste gerçekleştirilen eG8 zirvesinde internetin geleceğini konuşacak

İnternet dünyasının önde gelen isimleri bugün Pariste bir araya geliyor. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozynin G-8 dönem başkanı olarak ev sahipliği yaptığı iki günlük foruma eG8 adı verilirken, internetin büyümeye nasıl katkı sağlayabileceği sorusuna yanıt aranacak. Foruma 1000e yakın CEO ve yöneticinin katılması bekleniyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, G-8 ve G-20 Dönem Başkanı sıfatıyla, internet devlerini ilk kez Pariste topluyor. eG8 Forum adlı toplantıda dünyanın dört bir yanından gelen 1000e yakın katılımcı İnternet, digital teknoloji ve iletişim teknolojileri, gelişmiş ülkelerde büyümeye nasıl katkı sağlar sorusunun yanıtını arayacak.

SANAL DEVLER KATILACAK

Toplantıya katılacak isimler arasında dünyadan 650 milyon kişinin katıldığı Facebookun kurucusu Mark Zuckerberg, Googleın patronu Eric Schmidt, Amerikan medya devi Time-Warnerın patronu Rupert Murdoch, Amazon sitesinin sahibi Jeff Bezos, New York Timesın başkanı Arthur Sulzberger, Groupon Sitesi yaratıcısı Andrew Mason, bilgisayar oyunları üreticisi Rovionun patronu Mikael Hed, Skypeın yaratıcısı ve Atomico Fonunun temsilcisi Niklas Zennström, Justin Timberlakein Sosyal Ağ filminde canlandırdığı Web dünyasının korkunç çocuğu Napster ve Facebookun kurucu ortaklarından Sean Parker katılacak.

AÇILIŞI SARKOZY YAPACAK

Son derece yoğun bir program içeren ve 3 milyon Euroluk masrafla Publicis tarafından organize edilen Forumu, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy açacak. Toplantının ilk gününde, İnternet ve ekonomik büyüme adlı konu başlığı etrafındaki çalışmaya John Donahoe (eBay), Jean-Bernard Lévy (Vivendi), Hiroshi Mikitani (Rakuten, Priceministerin patronu), Sunil Bharti Mittal (Bharti Airtel), Eric Schmidt (Google) ve Christine Lagarde katılacak. İnternet ve toplum tartışması ise, Tom Glocer (Thomson Reuters), Andrew Mason (Groupon), Stéphane Richard (France Telecom -Orange), Sheryl Sandberg (Facebook), Klaus Schwab (World Economic Forum) ve Jimmy Wales (Wikipedia) gibi internet dünyasının ünlülerini bir araya getirecek.

YARININ NETİ

Time Warnerın patronu Rupert Murdochun konuşmasının ardından yapılacak, Yarının Neti : Bizi ne bekliyor tartışmasında, Peter Chou ( HTC), Paul Hermelin (Capgemini), Danny Hillis (Applied Minds), Paul Jacobs (Qualcomm), Craig Mundie (Microsoft), Michel de Rosen (Eutelsat) konuşmacı olacak. Numerik çağda fikir hakları başlığı altında da Fransız yayın devi Gallimardın sahibi Antoine Gallimard, Jim Gianopulos (20th Century Fox), Pascal Nègre (Universal Music France), Hartmut Ostrowski (Bertelsmann) ve Kültür Bakanı Frédéric Mitterrand tartışacak.

SARKOZY FACEBOOKTAN DUYURDU

Toplantıyı Facebooktaki sitesinden duyuran Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, İnternet dünyasının en önemli isimleri 24-25 Mayısta yapılacak toplantı davetimizi kabul ettiği için mutluyum dedi. Sarkoz, duyurusunda ayrıca Özgürlük, ekonomik büyüme ve eğitim internet ile ilgili her konuda bu katılımcılar fikir alışverişinde bulunacaklar. Bu dünyanın Fransada ve Avrupada en büyükleri randevuya gelecekler. Mark Zuckerberg, Eric Schmidt ve Jeff Bezos gibi uluslararası isimler de olacak. Ne düşünüyorsunuz diye sordu. Sarkozy, Facebook üzerinden 20 milyon takipçisi ABD Başkanı Barack Obamanın yaptığı gibi değişen çağa ayak uydurmaya çalışıyor. Sarkozy, 450 bin civarında olan Facebook hayranını bu yıl moral eşik olan 500 bine çıkarmayı hedefliyor.

TÜRKİYEDEN VUSLAT DOĞAN SABANCI DAVETLİ

Toplantıda ayrıca internet üzerinden faaliyet gösteren şirket temsilcileri çalışma atölyeleri kurarak sektörün günlük sorunları, bu çalışma biçiminin nasıl büyümeye daha fazla etki edeceği ve sektörün gelişimi konusunda öneriler sunacaklar. Bu çalışmaya Türkiyeden Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı da katılacak. Atölyeler de Arap dünyasında birbiri ardına yaşanan devrimlerin tartışmaya açtığı ifade özgürlüğü ve internet, internet gazeteciliği, özel hayatın gizliliği, telif hakları, çocukların korunması, e-hükümet, bilgi ve değerlerin paylaşılması gibi konular üzerinde çalışılacak. Toplantı sonunda varılacak öneri ve sonuçlar, G-8 liderlerinin 26-27 Mayısta Deauvillede yapacağı toplantıya sunulacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.