banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Pirhalil Gaziantep Martin Vitik

IMF olmadı bedelli bekleyenler umutlandı

Bedelli askerlikten elde edilecek gelirin IMF'ye karşılık iyi bir koz olduğunu düşünüyor.

zaman

Hükümetin IMF'le anlaşma yapmayacağını açıklaması üzerine bedelli askerlik kanunun çıkmasını bekleyenler yine umutlandı. Kurdukları siteler aracılığıyla kamuoyu oluşturmaya çalışan bedelli askerlik yanlıları bedelliaskerim.com sitesinden şu açıklamayı yayınladı.

2008 sonlarında başlayan ve 2009 yılında iyice etkisini gösteren ekonomik krizle sarsıldı ve bu kriz şu anda işsizliğin %14 gibi rekor bir orana çıkmasına neden oldu.

İnsanlarımız, ailevi sorunları ve ekonomik sorunları sebebiyle askerlik vazifelerini geciktirmek zorunda kalmakta ama ilerleyen yıllar bu insanların durumlarını daha da zora sokmaktadır. Birçok gencimiz, askerliğini yapmadıklarından dolayı; düzenli bir işe girememekte ve kendilerini çıkmazda hissetmektedir.

Öte yandan; borç harç iş kurmuş olan ve ailelerini geçindirmekle yükümlü olan çok sayıda vatandaşımız, askerlik vazifelerini mevcut yasaların öngördüğü sürelerde (6 ay, 12 ay veya 15 ay) yerine getirmeleri durumunda işyerlerini kapatmak zorunda kalacak ve bu işyerlerinin kapanması yanlarında çalıştırdıkları insanların işsiz kalmalarına neden olacaktır.

Devlet ve vatandaş el ele vererek sorunlarımızı çözmeye başlamalıyız. Bizlerin çözüm önerileri şunlar:

1) En son 1999 senesinde uygulanan "bedelli askerlik" yasası, raflardan indirilmeli ve bu uygulamadan elde edilecek gelir, deprem olma ihtimalinin yüksek olduğu bölgelerdeki yapıların güçlendirilmesi veya tamamen yenilenmesi için kullanılmalıdır. Öncelikle; sınırlarımız dahilinde 1 tane bile "kerpiç ev" kalmaması sağlanmalıdır. İş işten geçmeden önlem alınması, uzmanların öngördüğü olası depremlerde can kaybının azalmasını ve bu depremler sonrası ortaya çıkacak ekonomik bilançonun hafiflemesini sağlayacaktır.

2) Son zamanlarda mayın patlaması sonucu verdiğimiz şehitler, hepimizi derinden üzdü. Acil olarak mayın temizleme cihazları alınmalı ve o cihazları kullanacak personel yetiştirilmelidir. Bu tip vakaların "güçlü ordu" imajımıza ciddi zarar verdiğini ve mehmetçiğimizin bu şekilde şehit olmayı haketmediğini düşünüyoruz.

3) Yaşları ilerlemiş olup da askerlik vazifelerini yerine getiremeyen insanların askerlik sorunlarının çözülmesi, hem vatandaşlarımızın hem de devletimizin yükünü hafifletecektir. Yaşı 27 ve üzeri olan askerliğini yapmamış tek bir vatandaş kalmayacak şekilde kolaylıklar (kredi kullanımı vb.) sağlanmalı ve bu sayede sayıları 1 milyonu bulan bakaya veya tecilli vatandaşlarımızın tamamının 1 veya 2 ay gibi bir zaman diliminde temel askerlik eğitimi almalarının önü açılmalıdır. Askerlik sorunu (sürenin uzun olması ve rütbesizlerin verimli kullanılamaması), siyasi görüş, din, mezhep vb. farklılıklar gözetilmeksizin toplumun tüm kesimlerinin ortak sorunudur. Bu bağlamda; toplumun tüm kesimlerinin ve sivil toplum kuruluşları'nın desteğini beklemekteyiz.

Sunduğumuz çözümlerin uygulanması durumunda; yapıların yeniden inşa edilmesi inşaat sektöründe bir canlanmaya vesile olacaktır. İnşaat sektörü, ekonominin lokomotifi durumundadır. Bu sektörün hammadde temini ve bünyesinde çalıştırdığı insanlar göz önüne alındığında; bu sektördeki canlanmanın diğer sektörlere de yansıyacağı açıktır.

Böylece; ekonomik krizin daha kolay atlatılması ve istihdamın artması mümkün olabilecektir. Milletimizin sorunlarını çözmek adına yine milletimizden destek talep etmekteyiz. Devletimiz, vatandaşlarını daha sağlam konutlarda huzurla yaşatabilmeli ve aynı zamanda askerlik vazifesinin profesyoneller tarafından yerine getirilmesinin önünü açmalıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.