banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

İlk Kez Helal Gıda Fuarı açıldı

Türkiyenin ilk Helal Gıda ve Sağlıklı Ürünler Fuarı, İstanbulda açıldı. CNR Uluslararası Fuar Alanında açılan ve 3 Ekime kadar sürecek olan fuarda, 25i yurt dışından olmak üzere toplam 55 firmanın standı bulunuyor..

World Halal Council (Dünya Helal Konseyi) ile Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Derneğinin desteğiyle düzenlenen fuar, helal sertifikası ile üretim yapan kuruluşların tüketicilerle ve ihracat yapabileceği kuruluşlarla buluşmasına olanak sağlıyor.

Fuarın katılımcı ülkeleri arasında Malezya, Amerika, Hindistan, Rusya ve İran öne çıkıyor. Fuarın ziyaretçi ülkelerini Irak, İran, Malezya, Endonezya, Pakistan, Hindistan, Bangladeş, Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn, Kuveyt, Katar, Umman, Yemen, Birleşik Arap Emirlikleri, Hollanda, Finlandya, İngiltere ve Fransa oluşturuyor.

Helal sektörü ün gıda, kozmetik ve ilaç gibi bütün bileşenleriyle yer aldığı fuarda, cinsel gücü artırıcı helal ilaç üreten Continental Tradelinks firması ilgi çeken standlar arasında yer alıyor.

Hindistanda üretim yaptıklarını ifade eden şirket sahibi Rajesh Bagla, tamamen doğal otlardan yapılan ürünlerinin özellikle cinsel gücü artırmak ve kısırlık tedavisi için kullanıldığını söyledi.

Bagla, ilacın içerdiği otların erkeklerde kromozomları artırdığını, bu nedenle ilacın, erkek çocuk sahibi olmak isteyen hastalara da iyi geldiğini belirtti.

İlaçlarını Türkiyede Tarım ve Köyişleri Bakanlığının onayıyla gıda desteği olarak satışa sunduklarını ifade eden Bagla, ilaç üretimini 15 yıldır yaptıklarını ve ürünlerini bütün dünyaya sattıklarını kaydetti.

-DOMUZ ETİNİ TESPİT EDEN APARAT-

Helal Gıda ve Sağlıklı Ürünler Fuarının bir diğer ilgi gören standı ise ürettiği aparat yenilen yemekte domuz eti olup olmadığını anlamayı sağlayan Rusyadan Xema adlı şirketin oluyor.

Aparatın sadece yemeği test etmekle kalmadığı, eti kesen bıçağın daha önce domuz etine bulaşıp bulaşmadığı da basit bir test sonucunda ortaya çıkardığı ifade ediliyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.