banner2
Öne Çıkanlar teog news futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins Trendyol 1. Lig doğayla uyumlu

İhbar üzerine Zabıta operasyon yaptı

 
Şanlıurfa’da kaçak bir şekilde hayvan keziminin yapıldığı mezbahaya zabıta ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında ele geçirilen kilolarca etler Ekiplerin incelemelerinin ardından incelenmek üzere Et ve Süt Kurumuna götürüldü  
Haliliye Belediyesi Zabıta Ekipleri ticari amaçlı kaçak kesim yapan bir şahsa ait ikamette yaptığı denetimde kaçak et ele geçirdi. 

Haliliye Belediyesi Zabıta Ekipleri dün akşam saatlerinde Atatürk Mahallesi'nde kaçak kesim yapıldığına dair gelen bir ihbar üzerine harekete geçti. İhbar üzerine Atatürk Mahallesi 12. sokakta bulunan bir evde kontrole giden zabıta ekipleri, yapılan aramalarda ticari amaçla kesildiği anlaşılan kilolarca et ele geçirdi. 

Ekiplerin incelemelerinin ardından etler incelenmek üzere Et ve Süt Kurumuna götürüldü. Haliliye Belediyesi zabıta ekipleri kesimi yapan şahıs hakkında yasal işlem başlattı. Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada vatandaşların sağlığı için denetim ve kontrollerinin aralıksız olarak devam ettiği belirtildi. 

Siverek Belediyesi Zabıta Ekipleri Kasapları Denetledi.

Zabıtaların denetim haberlerinden biri de Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinden geldi.

Siverek Belediyesi zabıta müdürlüğü ekipleri ilçede bulunan kasaplarda denetim yaptı, Zabıta müdürlüğü ekiplerince ilçe merkezinde bulunan kasaplarda hijyen denetiminin yanı sıra satılan beyaz etlerdeki son kullanım tarihleri ve kırmızı etlerdeki mühürler kontrol edildi. Zabıta ekiplerinin ilçedeki sağlık denetimlerinin devam edeceğine dikkat çeken Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Baydilli  “ Zabıta ekiplerimiz kasaplarda denetimlerini yaparak  et ve tavuk ürünleri son kullanma tarihleri ve etlerin saklanma koşullarını kontrol etti. İşyerlerinde kaçak kesimi önlemek, hijyen koşulları, gıda ürünlerinin sağlıklı bir şekilde satışının yapılması için gerekli kontrolleri belli periyotlarda gerçekleştiriyoruz, vatandaşlarımızın sağlığı bizim için ön planda denetimlerimiz devam edecek” dedi. Denetiminler sırasında işyeri sahiplerinin gerekli hijyen kurallarına uymaları ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında uyarıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.