banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

İcra Takibi Başlıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu borçlarını ödemeyen Bağ-Kur'lular için yasal işlem başlatmaya hazırlanıyor. Bir çok Bağ-Kur'lunun önümüzdeki aylarda icralık olması bekleniyor. Bu güne kadar Bağ-Kur borcu olanlar ile ilgili tahsil işlemine gidilmiyor ve yasal işlem yapılmıyordu. Yeni yıldan itibaren tahsil işlemini ve yasal işlemlerini hızlandıracak olan Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Müdürlüğü bu konu da alt yapı çalışmalarını tamamlama aşamasına geldi. SGK İhtilaflı Prim İşleri ve İcra Dairesi Başkanlığı ise birçok bölgede il müdürlükleriyle birlikte personeli de bilgilendirdi. Hizmet içi eğitim toplantılarını bitiren SGK veri tabanını da hızla güncelleştiriyor.

Yetkililer, Türkiye genelinde ne kadar Bağ-Kur borçlu kişi olduğunu açıklamazken, Bağ-Kur borcu olan şirketleri icra ve haciz telaşı sardı. Ekonomik kriz nedeniyle ülkede çok sayıda borç batağına saplanmış ve borçlarını ödeyemeyen şirket ve şirket sahibi bulunuyor.

Sivas'da S.Ş adlı bir  Bağkur borçlusuna gönderilen ihbar mektubunda ……… Bağ-kur numaralı sigortalımız olarak 01.10.2008 tarihinde kayıt ve tescilinizin yapıldığı,bu kaydın halen devam ettiği 30.06.2010 tarih itibariyle 5.579.69 TL borcunuzun olduğu tespit edilmiştir.

Yukarıda belirtilen borcunuzu ödeme tarihine kadar oluşacak prim ve ceza borcunuzla birlikte 1 ay içerisinde anlaşmalı banka şubelerinden birine Bağ-Kur numaranız üzerinden ödemeniz gerekmektedir.

Bir ay içerisi'nde borcunuzu ödeyerek ödemeye ilişkin makbuzun il müdürlüğümüze ibraz edilmemesi halinde kurum alacağının icra yoluyla tahsil edileceğinden herhangi bir hak kaybına uğramamanız ve hukuki bir sorunla karşılaşmamanız için gereğini önemle arz ederim'' şeklinde bir bildirim geldiği öğrenildi.

Konu ile olarak tepkisini dile getiren S.Ş adlı esnaf bir yandan vergiler ve bir yandan diğer giderler öte yandan vatandaşın alım gücünün yok olması ile batağa saplanan biz esnaflar Bağ-Kur takibi ile birlikte yıkılmış bulunmaktayız. Küresel ekonomik kriz bizi teğet geçti diyenler yanılmaktadır. Kriz teğet geçmek bir yana bizleri deldi ve yıktı geçti. Kriz ortamında bu borcu ödeme imkanımız yok. Zaten oldukça zor şartlarda işletme sahibi olmuş insanlarız. Bizlerin babalarının ne gemicikleri nede kollarında taktıkları 10 bin dolarlık saatleri yok. Kriz hergeçen gün dahada etkisini artırmakta ve biz esnafları bir bataklığa sürüklemektedir. Ergenekon operasyonları, Uzan operasyonları, Demokratik Açılım, Türban sorunu gibi yapay gündemler üzerinden gerçek gündemleri saklamak isteyenler nasıl bir bataklığa düşmüş olduğumuzu ne yazık ki görmemektedirler'' şeklinde tepkisini dile getirdi.

Vergi borcu olanların banka hesaplarına el konulması küçük esnafı zaten zora sokmuşken, esnafın bağ-kur borcu ile ikinci bir kıskaca alınması ile zor günler geçiren esnafı daha zor günler bekliyor. Ayrıca Vergi borçlularına uygulanan banka hesaplarına bloke konulması durumu SGK
borçlularınada uygulanacak.

MEDYAFARESİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.