banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

İade-i Ziyaret

 40 kişiden oluşan heyet, Expo Center'da açılan Fresh Antalya Yaş Sebze ve Meyve Fuarı'nın ardından Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sabri Ertekin ve Meclis Başkanı Mehmet Sait Melik'in başkanlığındaki Şanlıurfa Heyeti, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Vucudi Özen, Yönetim Kurulu Üyeleri ve ATSO Meclis Başkanı Ali Rıza Akıncı tarafından kabul edildi.
İKİ BÖLGENİN İŞBİRLİĞİ
Şanlıurfa TSO Meclis üyelerine ATSO Hizmet Binası'nı gezdiren ATSO Başkan Yardımcısı Adnan Vucudi Özen, daha sonra ATSO Meclis Salonu'nda odanın faaliyetleri hakkında bilgi verdi. ATSO Meclis Başkanı A.Rıza Akıncı da, ATSO üyesi işadamlarının kısa süre önce Şanlıurfa TSO'nun konuğu olduklarını ve bölgede incelemelerde bulunduklarını hatırlatarak, Şanlıurfa'da kendilerine gösterilen yakınlık için teşekkür etti. Akıncı, güneyin iki büyük kenti arasında, ikili ilişkilerin son dönemde giderek gelişmesinden büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Şanlıurfa heyetinin Antalya'da fide üretimi ve kesme çiçek tesislerini gezeceğini belirten Akıncı, Şanlıurfa'da tarımda büyük potansiyel bulunduğunu, iki bölgenin bu alanda işbirliği yapmasının Türk tarımının gelişmesi açısından da yararlı olacağını sözlerine ekledi.
URFA'DA TARIMA DAYALI BİR SANAYİ OLACAK
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sabri Ertekin de, Antalyalı yatırımcılarla yaptıkları görüşmelerden çok faydalandıklarını belirtti. Ertekin, "Böyle çalışkan insanlar oldukça Türkiye'nin önü çok açık. Birbirimizin ayağına dolanmadığımız zaman, birbirimize yardımcı olduğumuz zaman çok başarılı olacağımıza inanıyorum" dedi.
Şanlıurfa TSO Meclis Başkanı Mehmet Sait Melik ise Şanlıurfa'daki tarım sektörünün Antalyalı yatırımcılardan öğreneceği çok şey olduğunu belirterek, "Urfa'da tarıma dayalı bir sanayi olacak. Antalya olarak bu konuda çok yol almışsınız. GAP bütün Türkiye'nin bölgesi. Sizden alacağımız çok şey var"
diye konuştu.
ATSO Başkan Yardımcısı Adnan Vucudi Özen ve Meclis Başkanı Ali Rıza Akıncı, ziyaretin anısına Şanlıurfa TSO Başkanı Eyüp Sabri Ertekin ve Meclis Başkanı Mehmet Sait Melik'e seramik bir tabak hediye etti. Ertekin ve Melik de, Özen ve Akıncı'ya yöresel hediyeler verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.