banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

Hizmetli kadrosundaki engelliler, memur kadrosu bekliyor

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları Hacı Bayram Tonbul, Mehmet Emin Esen ve Engelli Memur-Sen Genel Başkanı Elvan Uğurlu, Devlet Personel Başkan Yardımcısı Enes Polat’ı ziyaret etti. 3. Dönem Toplu Sözleşme masasına taşınan, ancak uzlaşamaya varılmayan “Ortaöğrenim (lise) ve yükseköğrenim mezunu olup hizmetli kadrosunda bulunan engelli kamu görevlileri, görevde yükselme sınavından muaf tutularak istekleri halinde Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) veya memur kadrolarına atanır” talebini Devlet Personel Başkan Yardımcısı Enes Polat’a iletildi.

Engelliler istifa noktasına geldi

Ziyarette konuşan Engelli Memur-Sen Genel Başkanı Elvan Uğurlu, engelliler için bu talebin önemli olduğunu ve düzenlenme yapılmaması halinde mağduriyetlerin süreceğini belirterek, “Kamuda çalışan hizmetli kadrosunda bulunan engelliler, çalışma hayatlarında idareciler tarafından yapamayacakları işlere zorlanmaktadır. Örneğin, bedensel engelli çalışana paspas yaptırılamaz, görme engelli olana bahçe temizletilemez. Ancak engelli kamu görevlileri bu tip uygulamalarla karşılaşmaktadır. Öyle ki kamu görevlileri istifa etme noktasına gelmiştir.” dedi.

Dünya engelliler gününden önce müjde bekliyoruz

Uğurlu, bu talebin Memur-Sen’in “64. Hükümetten Beklentiler ve Hükümet Programına Öneriler” raporu içerisinde de olduğunu hatırlattı. Bu kapsamda 12337 hizmetli kadrosunda bulanan engelli kamu görevlilerinin sıkıntılarının giderilmesini beklediklerini ifade eden Uğurlu, Ortaöğrenim (lise) ve Yükseköğrenim mezunu hizmetli kadrosunda olanların görevde yükselme sınavından muaf tutularak memur kadrolarına atanmasını beklediklerini söyledi.

Uğurlu, “3 Aralık Dünya Engelliler” gününden önce hükümetten bu yönde bir müjde beklediklerini de sözlerine ekledi.  (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.