banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Hilvanlı işsizler işbaşına

Kısa adı TYÇP olan Topluma Yararlı Çalışma Programı kapsamında Hilvan Belediyesi 250 asil 60 yedek olmak üzere toplam 310 geçici beden işçisi aldı.

 

Belediyede beden gücü gerektiren çeşitli kademelerde çalıştırılmak üzere alınan işçiler noter huzurunda kura çekilişi yapılarak alındı.

 

Park, bahçe ve çevre temizliği gibi çeşitli kademelerde çalıştırılmak üzere İŞKUR tarafından noter huzurunda kura çekilişi yapılarak alımı yapılan beden işçileri 6 ay geçici süreyle sigortalı ve asgari ücret karşılığı çalıştırılacaklar. İşe girmek için 373 kişinin başvuru yaptığı çekiliş neticesinde 250 asil 60 yedek olmak üzere toplam 310 kişi alındı.

 

Geçici beden işçisi olarak çalışmak için başvuranların arasında genç bayanların çok olması dikkat çekti. Hilvan Halk Kütüphanesi okuma salonunda yapılan kura çekilişine Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, İŞKUR yetkilileri ve Hilvan Noterliği ile kalabalık derecede iş için başvuranlar katıldı.

 

250 beden işçisi alan Hilvan Belediyesi Başkanı Aslan Ali Bayık “ İşe aldığımız 250 kişinin sigorta primleri ve aylık maaşları Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığı tarafından ödenecek. Alınan kişiler Hilvan Belediyesi bünyesinde çeşitli alanlarda çalıştırılacaklar. Burada ismi çıkan arkadaşlarımızla 6 ay süreyle birlikte çalışıp Hilvan’a hizmet edeceğiz “ dedi.

 

Bayık, Başbakan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına teşekkür ederek “ TYÇP kapsamında işsizlere iş istihdamı sağlayan Sayın Başbakanımıza ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Faruk Çelik beye teşekkür ediyorum” dedi.

 

Topluma Yararlı Çalışma Programı kapsamında işe alınanlar Ekim ayı itibarı ile işe başlayacaklar.

Muatafa Ufak / www.balikligol.com

VİDEO

 

 


Hilvan İskur balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.