banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Hilvan’da renkli 1 Mayıs kutlaması
100. Yıl Meydanında bulunan belediyeye ait garajlar meydanında kutlanan 1 Mayıs işçi bayramına Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Belediye – İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Âdem Şiltak, belediye ve İŞKUR işçileri katıldı.

Açılış konuşmasında, Belediye İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Adem Şiltak 1 Mayıs’ın tarihçesini anlatarak bugüne değin gelinen noktaya dikkat çekti.

Âdem Şiltak “ Anadolu’da 1 Mayıs Osmanlı döneminde ilk defa 1905 yılında İzmir’de kutlandı” dedi. Dünya genelinde kutlanan işçi bayramlarının katliamlarla sonuçlandığını ve her kutlamada işçilerin üzerine açılan ateş sonucunda birçok işçinin yaşamını yitirdiğini ve yüzlercesinin de yaralandığını ifade etti. Şiltak 1977’de Taksim Meydanında yaşanan katliama değinerek “ 1 Mayıs 1977 yılında Taksim meydanını yaklaşık 500 bin kişi doldurdu. Kutlamada kemal Türker’in yaptığı konuşmanın ardından meydandaki bazı binaların üzerinden meydandaki işçilerin üzerine ateş açıldı ve 37 arkadaşımız şehit oldu.2010 Tarihinde 32 yıl aradan sonra, yüz binlerce kişi bir araya gelerek tekrardan taksim meydanını doldurdular. Meydanı dolduran işçiler görkemli bir kutlama gerçekleştirdi. Bizlere bugünü canları pahasına armağan eden tüm işçi ve emekçi kardeşlerimize minnettarız” dedi.

Daha sonra mikrofona geçen Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, “ Ben de daha önce sizler gibi hizmet eden biriydim. 24 yıl boyunca kutsal görev olarak kabul ettiğimiz halkımıza hizmet ettik. Belediyede çalıştım ve hizmet ettim” dedi.

Bayık “Çalışmamızın, ilerlememizin, büyümemizin temel taşları olan, yaşadığımız her yerde bizim temizlik aynamız olmaya vesile olan sizin nasırlı elleriniz, bizim için emek demek, alın teri demek, saygı demek, sevgi demek ve insan olabilmek demektir.



Değerli işçi arkadaşlarım, kardeşlerim, yükselen her bir hizmetin altında sizin emeğiniz, sizin gücünüz ve sizin temel taşlarınız yatıyor. Dünyanın neresinde olursa olsun ilerleyen her bir ülkenin, gelişmesinde, kalkınmasında işçilerin emeği büyüktür.

Emeği büyük insanların en az emekleri kadar değerli bayramları olan 1 Mayıs işçi bayramında siz kardeşlerimin bayramını kutlamakla onur duyarım” dedi.



Bayık” İşçi deyip geçmemek lazım. İşçiyi emekçiyi anlamak için aralarında olmak, onların sorunlarına ortak olmak ve paylaşmak lazım. Başkanlığımın 4. yılındayız. Bu süre içinde her zaman işçilerimin yanında oldum. Kendileriyle birlikte kahvaltı yapıyor ve sohbet ediyoruz” dedi.


En Çalışkan İşçiye Altın Ödülü

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, en çalışkan temizlik işçisi Ramazan BAGİ’ye çeyrek altın vererek ödüllendirdi. Bayık, bundan böyle her ay sonunda belirlenen en çalışkan işçiyi ödüllendireceğini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Belediye İş – Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Adem Şiltak ve işçiler davul zurna eşliğinde halay çekti. İşçiler ve başkanlar daha sonra bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.