banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Hilvan'da ilk kez ekilen depoluk patatesin hasadı yapıldı

Hilvan’da daha önce yetiştirilmeyen kışlık patatesler bu sene ilk defe yetiştirilmeye başlandı. GAP’ın yeni ürünleri arasında olan patatesin çiftçilerin yeni gözdesi olacağı ifade ediliyor.

Patates üreticisi Ramazan Bedlek, “Şirket olarak 2008 yılından beri Şanlıurfa’da ekim yapıyoruz. Bu sene ise ilk defa depoluk patates ekimi yaptık. Aldığımız üründen memnunuz.” dedi. Bedlek, tek şikâyetlerinin elektrik kesintileri olduğunu söyledi.

Patates ekiminin iş imkânı sağladığı için işçilerin başka illere gitmesine gerek kalmadığını belirten İşçi Çavuşu Lütfü Çiftyürek, “Hilvan’da 250 işçiye iş bulup çalışmaya getiriyorum. Götürü iş aldığım için erkenden gelip çalışmaya başlıyoruz. Hava fazla sıcak olmadan aldığımız işi bitirip, eve dönüyoruz.” dedi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.