banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı Kökünü Kurutma Operasyonu

Hilvan'da bayan kursiyerlere girişimcilik sertifikası verildi

İşsizliğin önüne geçmek ve iştihdamı yaratmak amacıyla Hilvan Belediyesi ile KOSGEB işbirliği ortaklığıyla düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimi kursuna katılan 60 kişi kursiyer verilen kursun ardından sertifika aldı.

İş istihdamı yaratmak, kalifiye elemanların göçünü engellemek ve özellikle üretime dayalı iş imkanı sağlamak amacıyla verilen kurslarla bölgesel kalkınmanın hedeflendiğini ifade eden belediye başkanı Aslan Ali Bayık, önümüzdeki yaz döneminde de bu tür kursların devam edeceğini ifade etti.

Harran Üniversitesi Bölge Kalkınma Uzmanı Rafet Yılmazoğlu tarafından verilen uygulamalı eğitim kurslarından faydalanan ve sertifika alan kursiyerlere KOSGEB tarafından 30 bin liraya kadar hibe desteği sağlanıyor. Sektörel üretime dayalı iş kurmak isteyen girişimci bayanlara % 80, erkeklere ise % 70'e kadar 2 yıl ön ödemesiz olan daha yüksek meblağlarda faizsiz kredi imkanı sağlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.