banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Hijyenik Sebze Kurutma Ve Paketleme Tesisini açıldı
Şanlıurfa Valiliği Koordinasyonunda SODES Projesi kapsamında Şanlıurfa Girişimci İş Kadınları Derneği tarafından yürütülmekte olan “Güneşi enerjisiyle Hijyenik Sebze Kurutma ve Paketleme Projesi Paketleme Tesisi Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç tarafından açıldı. Kadınların çiğköfte yaparak hünerlerini sergilediği açılışta, Vali Güvenç çiğköfte yapan kadınlarla sohbet etti.





Açılış öncesi bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, hanımların hayat mücadelesiyle yıprandıklarını, ama onların ne olursa olsun yüreklerinin büyük olduğunu söyleyerek, “Dolayısıyla Hanımlarımıza ulaşmaya dünyayla beraber değişen Türkiye’de hanımlarımızı da hayatın içine katmaya onların becerilerini arttırmaya eğitim seviyelerini yükseltmeye ve onlardan daha çok istifade etmeye çok önem veriyoruz. Bugün burada bunun güzel bir örneğini görüyoruz. Devletimizin hükümetimizin sağladığı kaynakla Üniversitemizle sivil toplum örgütleriyle işbirliği halinde hep beraber ortaya çıkarttığımız bir eseri kutluyoruz” diyerek konuşmasını sürdürdü.



Her konuda hanımların yanında olduklarını ifade eden Vali Güvenç “Sizlerden ricamız çocuklarımıza sahip çıkalım. Onları okullara mutlaka gönderin. İhtiyaçlarınızı mutlaka bizlere iletin. Okumanın, öğrenmenin, meslek sahibi olmanın yaşının olmadığını lütfen unutmayın. Elbirliğiyle daha güzel şeyler yapalım artık eskisi gibi değil devletimizin imkânları var” dedi.



Birçok projeyi hayat geçirdiklerini dile getiren Vali Güvenç “ Bir yandan İşkur’dan, bir yandan Halk Eğitim Merkezlerinden proje üretiyoruz; bir yandan da Mikrokredi aracılığıyla sizlere destek oluyoruz. Üniversitemizle sizleri, vatandaşlarımızı buluşturuyoruz. Dolayısıyla bu güzellikler ortaya çıkıyor. Artık umutsuzluk bitmiştir. Umut devridir. Gelecek sizlerin olacaktır çocuklarımızın olacaktır. Daha aydınlık, daha gelişmiş; daha hayat seviyesi, refah seviyesi yükselmiş bir Türkiye bizleri bekliyor. Hepinizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.



Şanlıurfa Girişimci İş Kadınları Derneği Asuman Cevahir Yazmacı, Şanlıurfa’da İsot kurutulurken kullanılan yöntemlerin bundan sonra bu tesisle birlikte daha hijyenik şartlarda yapılacağını belirterek “Bizler de bu bağlamda Urfa’da ilk olarak akla gelen tüketim maddelerinden biri olan İsotu daha iyi şartlarda kurutmak için bir araya gelerek bu projeyi gerçekleştirdik. Kadınlarımıza 8 günlük bir eğitim vererek girişimci kadın sayısını arttırarak Ülke Ekonomisine katkıda bulunmak için 21 kadına eğitim verdik” dedi.

Konuşmaların ardından Proje kapsamında kursta başarılı olana 21 kursiyere Vali Güvenç ve katılımcılar tarafından kursu bitirme belgeleri verildi. Vali Celalettin Güvenç, GAP BKİ Başkanı Sadrettin Karahocagil, Harran Üniversitesi Rektörü İ.Halil Mutlu, , Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte “Güneşi enerjisiyle Hijyenik Sebze Kurutma ve Paketleme tesisinin açılışını gerçekleştirdi.


www.balikligol.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.