banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber haber Haliliye

Meclise önerge verdi: Siverek TMO neden satıldı?

 

Ayhan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk ÇELİK tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istemiyle verdiği önergede şunları söyledi:
Basında yer alan haberlere göre, Şanlıurfa ili Siverek ilçesinde bulunan ve yaklaşık 20 dönümlük alanda kurulu bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) alan ve tüm depoları Siverek Belediyesine 7 milyon TL’ye satıldığı ve devir işlemlerinin gerçekleştirildiği belirtiliyor.
300 bin nüfuslu bir ilçede neredeyse tek geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Toplam arazi varlığı 4.317.000 dekar olan Siverek'te, tarıma elverişli arazi büyüklüğü 2.286.000 dekar, sulu tarım yapılan arazi 300.000 dekar, susuz tarım arazisi 1.986.000 dekardır. İlçede kayıtlı olan 10 bin çiftçi bulunmaktadır. TMO nun kapatılması çiftçilerimizi mağdur edecektir.
Bu bağlamda;
1. Şanlıurfa ili Siverek ilçesindeki TMO nun alan ve depolarının satıldığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise satılma gerekçesi nedir?
2. TMO nun kapatılması ile yaşanabilecek mağduriyetler konusunda önlem alınmış mıdır? Alınmış ise bu önlemler nelerdir?
3. TMO nun kapatılması ile çiftçiler, tüccarların insafına bırakılmış olmuyor mu?
4. Siverek'te yeni TMO açılması ile ilgili herhangi bir çalışmanız var mıdır? Varsa bu çalışmalarınız ne aşamadadır, ne zaman bitirmeyi planlıyorsunuz?
5. Yeni TMO açılacak ise yenisinin tamamlanması beklenilmeden mevcudun satılmasını gerektirecek aceleciliğin nedeni nedir?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.