banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası ilçe

Diyarbakır Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Hacı Atlı hazır kıymaların insan sağlığını tehdit ettiğini belirterek tüketicilerin hazır kıyma alırken dikkatli olması gerektiği uyarısında bulundu.

Hazır kıymaların içerisinde sakatat ve kırıntıların yer aldığını, yapanların tespiti ile odaca karşılarında olacaklarını ifade eden Atlı, kimsenin gözyaşına bakmayacaklarını söyledi.

Son zamanlarda merdiven altı kasabacılığının arttığına dikkat çeken Atlı, ''Kıyma, temiz ortamlarda üretilmeli hijyene dikkat edilmeli. Halkımız odamıza kayıtlı olan kasaplardan ve sakatatçılardan gönül rahatlığı ile alışveriş yapabilirler. Diyarbakır'a faydalı olabilmek için elimizden geleni yapmalıyız. Neden devasa gösterişli marketlerden, alışveriş merkezlerinden alışveriş yapalım? Şimdiye kadar bunlar mı vardı? Yıllarını vermiş emek sarf eden esnaflık yapanlar şimdi ekonomik çöküntü içindeler. Bu çöküntüden dolayı yüzlerce esnaf perişan, yuvalar yıkılıyor, esnaf kepenk kapatıyor ve iş yerleri kapanma noktasına geliyor. Neden cebimizdeki sıcak para batıya gitsin holdinglere gitsin burada yıllarını vermiş esnafımız var sahip çıkmak lazım. Bizim birbirimize ihtiyacımız var. Başkasının bize ihtiyacı yok, kapımız esnafımıza üyelerimize halkımıza açıktır her zaman gelebilirler '' dedi 

“Halkın sağlığı ile oynayanlara müsamaha etmeyeceğiz”


Halkın sağlığı ile oynayanlara müsamaha göstermeyeceklerini ifade eden Atlı, 

kendi evine götürmek istemeyen bir gıdayı başkasına satmanın vicdansızlık ve vebali ağır olduğunu vurgulayarak, “ Unutmamalıdırlar ki hesap günü vardır ve Cenab-ı Allah'a hesap verecekler. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan ricamız kayıt dışı esnaf çoğunlukta, tüm esnafımız bir çatı altında toplansın ve bunlar ruhsatlandırılsın. Belediyemizin daha çok kesilen kaçak etlere müdahale etmesini istiyoruz. Bunda en çok zarar gören yine esnafımızdır, iddia ediyoruz ve her zaman söylüyoruz ülkemiz genelinde en güzel taze eti sakatatı satan şehir Diyarbakır’dır.” İfadelerine yer verdi.

Diyarbakır esnafının saygılı, hürmetkâr, güvenilir olduğunu dile getiren Atlı, birlik olarak esnafa destek çıkmak için herkesin sağduyulu davranması gerektiğini ifade ederek. Diyarbakır'ın peygamberler sahabeler, evliyalar şehri olduğunu onların duasıyla esnafın evine bir lokma ekmek götürdüğünü sözlerine ekledi. (İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.