banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Hazır Giyim Federasyonu Üyeleri Şanlıurfa’da


Gerçekleşen ziyarette ilimizin 203 hedefleri hakkında bir sunum yapan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO)Başkanı E.Sabri Ertekin “Şanlıurfa küllerinden doğacak” dedi.
Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (TMHGF) üyeleri, GAPSAN A.Ş’nin desteği, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nın koordinesiyle, Şanlıurfa’da giyim sektörüne yönelik bir dizi etkinlik düzenlemek üzere Şanlıurfa’ya geldi. Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk’ün de aralarında bulunduğu ilgili sektörlerin temsilcileri, Şanlıurfa’nın yatırım potansiyelini yerinde görmek amacıyla geldikleri Şanlıurfa’da ŞUTSO’ya da bir ziyaret gerçekleştirdi.
İlimizin 2023 vizyonunu anlatan başkan Ertekin bizler 2023 yılında milli gelirimizi hedeflediğimiz rakama taşıyacağımıza inanıyoruz. İlimiz çok büyük bir potansiyeli bünyesinde barındırıyor. Üretim teknolojilerinden ve modern tarım tekniklerinden yararlanamıyoruz.  Ürün desenimizi değiştirdiğimizde ve bu olumsuzlukları aştığımızda tabiri yerindeyse Şanlıurfa adeta küllerinden doğacak. Bunu bizler topyekûn bir çalışmayla başarabiliriz. genç girişimcilerimiz, kadın girişimcilerimiz, akademisyenlerimiz, sanayicilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızla hep beraber başaracağız” dedi.
Başkan E.Sabri Ertekin’in sunumunun ardından Karacadağ Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Yunus Çolak, ilimizde yatırım yapmayı planlayan işadamlarının ilimiz hakkında kanaat sahibi olmaları için ilimizin teşvik sitemi,  ekonomik göstergeleri ve yatırım potansiyellerini anlattığı bir sunum gerçekleştirdi.
Yunus Çolak’ın sunumunun ardın kürsüye gelen TMHGF Başkanı Hüseyin Öztrürk ise şu ifadeleri kullandı. “Biz TMHGF olarak 24 dernek, yaklaşık 6800 sanayici üyemizle birlikte 50 milyar dolar ciro yapan 27 milyar dolar ihracat yapan bir sektörün tek sivil toplum örgütü, çatı kuruluşuyuz. Dernekler ve federasyonlar güvene ve özveri dayalı kuruluşlardır. Bizler sadece işini yürüten işiyle ilgilenen değil, hayatın her alanında muhabbetle yer alan bireyler olduğumuzu düşünüyoruz.Bizler işlerimizi bırakarak Anadolu’nun çeşitli kentlerine gönüllülük esasıyla koşarak geliyoruz ve yaptığımız çalışmalarda Anadolu’nun sıcaklığını sevgisini ve muhabbetini dostlarımızla yaşamak istiyoruz. Anadolu her yönü ile çok zengin. Şanlıurfa, Gaziantep ve Güneydoğu’nun birçok yeri pamuğuyla sektörümüze ciddi anlamda katkı sağlamaktadır. Tabi yaşadığımız bazı olumsuzluklar maalesef ki merkezi sanayiyle bizi bu bölgeden uzaklaştırmıştır. Ama ne mutlu ki bugün birlikte Türkiye’de neleri üretebiliriz, neleri ihraç edebiliriz ve bu ihracatı yaparken Öğrencilerimizle, akademisyenlerimizle, sanayicilerimizle finans kuruluşlarımızla, odalarımız ve birliklerimizle beraber el ele gönül gönüle nasıl hareket edebiliriz dedik ve bunun için de geçen ay Adıyaman’da,dün Gaziantep’te, bugün ise Şanlıurfa’dayız. Gördük ki bu bölgede potansiyel oldukça fazla, inşallah umut ediyoruz ki bölge istihdamına katkı sağlayacak yatırımlar olacaktır” dedi.
Gerçekleşen konuşmaların ardından Başkanı Ertekin, Hüseyin Öztürk’e günün anısına bir plaket,  Hüseyin Öztürk ise Başkanı Ertekin’e bir çini tabak hediye etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.