banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Hayvancılığın geliştirilmesi için hibe desteği verilecek

Gıda Tarım ve Havancılık Bakanlığı Kızıltepe İlçe Müdürü Nevaf Kalkan, Gıda Tarım ve Havancılık Bakanlığı hayvancılık işletmelerinin geliştirilmesi ve verimliliğin artırılması amacıyla, hayvan yetiştiricilerine yüzde seksen koç ile boğa hibe desteğinde bulunacağını söyledi.

Hayvan yetiştiricilerine verilecek koç ile boğa hibe desteği hakkında İlke Haber Ajansına açıklamalarda bulunan Nevaf Kalkan,  verilecek olan hibe desteği ile üreticilerin hem verim hem de daha iyi kazanç elde edeceklerini söyledi.

Kalkan, “Gıda Tarım ve Havancılık Bakanlığı hayvancılığın gelişmesi için bir proje geliştirmiştir. Bu proje koç ve boğa hibesi olarak adlandırılır. Veteriner Bilgi Sistemi TÜRKVET'e göre işletmesi aktif olan yetiştiricilere, 100 ve üstü koyunları olanlar için her yirmi koyuna bir koç ile destek sağlanıyor. Sığırlarda ise 10 sığırdan başlayıp 49 sığıra kadar kayıt altında olan inekler için bir boğa şeklinde destek sağlanıyor. Bu desteğin yüzde 80’i hibe olarak yüzde 20’si ise üreticiler tarafından karşılanacak. Böylece alınacak kaliteli boğa ile koçlar sayesinde bizim yerli ırklarımızın melezleme yoluyla daha üstün vasıflara sahip olacak. Üreticilerimizin, hem verim hem de iyi kazanç sağlayacakları beklentisi içineyiz.” dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.