banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Hayvan yetiştiricilerine büyük kolaylık

 Adana Tarım İl Müdürlüğü ile Adana  Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin ortaklaşa düzenlediği, Kalkınma Ajansı ve İl Özel İdaresi destekli 'Aydınlık Çadırlar, Mutlu İnsanlar' projesi kapsamında, üreticilere süt soğutma tankları ve güneş enerjisi sistemleri düzenlenen törenle dağıtıldı.

Adana İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Murat Şen törende yaptığı konuşmada, Adana'da yaklaşık 4 bin civarında küçükbaş hayvan yetiştiricisi bulunduğunu, üreticiye toplam 192 bin 500 lira değerinde ekipman desteği sunduklarını belirtti.


 

Adana Valisi Mustafa Büyük ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül'ün de katıldığı dağıtım töreninde konuşan Şen, 4 bin yetiştiriciden 750'sinin göçer olarak hayvancılık faaliyeti yürüttüğünü kaydetti.

 

Yaylalara çıkan göçerlerin teknolojiden tamamen uzak ve ağır şartlarda bu süreci yürüttüğünü vurgulayan Şen, "Göçerlerimizin bu zor şartlarını biraz olsun kolaylaştırmak, uzun yıllar göçer hayvancılığın devam etmesine katkı sağlamak amacıyla 'Aydınlık Çadırlar, Mutlu İnsanlar' projesi ortaya çıkmıştır. Bu amaçla Tarım İl Müdürlüğümüz ile ortaklaşa hazırlayıp sunduğumuz projenin toplam bedeli 192 bin 519 liradır. Bu bedelin yüzde 75'i Çukurova Kalkınma Ajansı, yüzde 25'i birliğimiz tarafından eş finansman olarak karşılanmıştır" dedi.

"Bir damla ışık"


Proje kapsamında 160 adet solar sistem güneş enerjisi panelinin Adana İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'ne kayıtlı göçer olarak yetiştiricilik yapan küçükbaş hayvan yetiştiricilerine dağıtılacağını kaydeden Şen, projenin önümüzdeki yıl genişletilerek devam edeceğini, göçerleri bir damla ışığa kavuşturmak için yoğun bir çalışma temposuna gireceklerini vurguladı.


Şen, projede emeği geçen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personeli ile desteğini esirgemeyen Çukurova Kalkınma Ajansı yetkililerine üyeleri adına teşekkür etti.  (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.