banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Haşerelerle Başları Dertte


Suruç ilçesine bağlı Akören köyü çiftçileri, haşerelerden kurtulmak için İlçe Tarım Müdürlüğü'ne başvurduklarını söyledi. Bilinmeyen bir hastalıktan veya haşerelerden ekinlerinin sarardığını belirten çiftçiler, yetkililerden sorunlarına çözüm istedi. Bilinmeyen hastalık dolayısıyla çevre köylerde ekinlerin zarar gördüğünü belirten Akören Köyü Muhtarı Müslüm Çelikay, "Ekinlerimiz her geçen gün sararmaya başladı. Normal bir şeydir diye düşündüm. Fakat gün geçtikçe sararma artı ve ekinler kurumaya başladı. Suruç İlçe Tarım Müdürlüğüne gittim, durumu kendilerine izah ettim. Fakat yapraklar üzerinde sivri sinekten bile ufak kanatlı böcekler var. Ondan olabileceğini düşünmüştüm. Yetkililer, bu sararmanın haşerelerden değil ayrı bir hastalıktan kaynaklandığını söyledi. Bu hastalığın tedavisi yok mudur? Bir yıllık ekinlerimiz gözlerimizin önünde kuruyup gidiyor" dedi.

İlçe Tarım Müdürlüğü'nden yardım istediklerini belirten çiftçilerden Fahri Çelikay ise, "Ekinlerimiz kuruyup gidiyor. Devlet bütün imkanlarını seferber etmezse çiftçinin elinden ne gelir? Çiftçi zaten borçludur. Zaten faizin altındadır. Tefecilerin elinden kaçan insanlardır" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.