banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Harran Üniversitesi Ulusal Yemek Yarışmasında Ödülleri Sıraladı

14.Uluslararası İstanbul Mutfak Günlerinde çok sayıda ülkeden katılımın olduğu yemek yarışmasında, 9 gümüş ve 1 bronz olmak üzere toplam 10 madalya kazanan Harran Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü öğrencileri, 5. kez düzenlenen Şef Mavi Fethiye Ulusal Yemek Yarışmasında da ödülleri kimseye kaptırmadı.
18-19 Mart 2016 tarihleri arasında Şef Mavi Aşçılar Derneği tarafından Muğla’nın Fethiye ilçesinde yapılan yarışmalarda en iyi üniversite dalında bir ekip altın bir ekip de gümüş madalya alırken, balık dalında 1 gümüş madalya, tatlı kategorisinde 1 gümüş madalya aldı.
Yarışmalarda, Balık kategorisinde bireysel yarışmada Sevcan Şahin’le gümüş Madalya, Tatlı kategorisinde Bireyselde Emine Soyoral’la Gümüş Madalya, Yaşar Demir, Aysel Karaduman, Merve Sağlık’tan oluşan ekip olarak Altın Madalya, 1.Ekip olarak, Ekipler Arası 1.'lik kupası, Esin Gümüşbaş, İrem Adil, Gönül Toprakçı’dan oluşan 2.Ekip, Gümüş Madalya alarak Şanlıurfa’mızın adını bir kez daha madalya kürsüsüne yazdırdılar.
Şanlıurfa Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Necmettin Elmastaş dereceye göre öğrencileri ve bölüm hocalarını tebrik ederek, Şanlıurfa Sosyal Bilimler MYO Aşçılık programının geçmişten bugüne elde ettiği başarıları hatırlatarak, bundan sonra da başarılarının devam edeceğine inandığını ifade etti.
Yarışmaya 8 öğrenci ile katıldıklarını ifade eden Şanlıurfa Harran Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölümünden Öğretim görevlisi Dilek Koçak, “Üniversiteler arası ekip yarışmasında birinci olduk. Yarışmada 90 puan ve üstü alan öğrencilere altın madalyalar alıyor. Daha sonra altın madalya alan öğrencilerde kendi arasında en yüksek puan almış öğrencide kupa almış oluyor. Bizde ekip olarak kupamızı alarak mutlu bir şekilde okulumuza döndük. Aşçılık bölümü hocaları olarak öğrencilerimizi tebrik ediyoruz” dedi.
Aşçılık bölümü 2. sınıf öğrencisi ve ekip başkanı Yaşar Demir, “Yarışmada ekip olarak birinci olduk. Kupamızı aldık, çok mutluyuz. Yarışmaya ürün olarak deniz kabuğunda somon sote, kızarmış beyaz peynir eşliğinde sebze buketimiz vardı. Ana yemek olarak kinoa eşliğinde sebzeli tavuk sarma ile birinci olduk” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.