banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Harran Tarımsal Sayıma Hazır


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca tarım işletmelerine ait tarımsal faaliyetlerin tamamının kayıt altına alınması için kurulan Tarımsal Üretim Kayıt Sisteminin (TÜKAS) kullanılması, güncellenmesi ve geliştirilmesi için Harran İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce çalışmalar başlandı.
Harran İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ramazan Demircan tarafından görevli Ziraat Mühendisi ve Veteriner Hekimlere tarım sayımında kullanılacak olan mobil tablet bilgisayarların dağıtımı yaptı.
Harran İlçe Müdürü Ramazan Demircan tarım sayımı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi. “Tarım işletmeleri, TÜKAS'a kayıt olabilmek ve TÜKAS kayıtlarını güncellemek için, istenen bilgiler ve Belgeler ile Görevli personel arkadaşa ulaşması ile güncellenecektir. Çalışmaların 30 Ağustosa kadar tamamlanması hedeflenmiştir.
TÜKAS'a yapılan kayıtlar, istatistiki veri toplamayı amaçlayan bir çalışma olup, esas olarak tarımsal faaliyetin belirlenmesine yönelik olacaktır. Bu kayıtlar hiçbir şekilde mülkiyet tespitinde esas alınmayacak ve mülkiyet hakkı doğurmayacak
Tarım Merkezlerinde görevli Ziraat Mühendisi ve Veteriner Hekimler tarafından tarımsal işletmelerin parsel bazında arazi, bitkisel üretim, hayvancılık ve makine ekipman bilgileri Bakanlığımızca ilk kez uygulamaya konulan mobil uygulama ile TÜKAS ‘a kayıt edilecektir dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.