banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Halfeti'de Park Ücreti Sorunu

Şanlıurfa'nın Tarihi ve turistlik ilçesi  Halfeti merkezine girişte araçlardan durdurularak otopark ücreti alınması tepkilere neden oluyor. Mahalle aralarına giden araçlardan bile otopark ücreti alındığı iddia edildi.

Birecik Barajı’nın yapımı sırasında önemli bölümü su altında kaldıktan sonra “Güneydoğu’nun Saklı Cenneti” olarak anılan Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesine büyük turist gezileri düzenleniyor.

Yeşil ve mavinin birleştiği Halfeti’de, su altında kalan yerleşim yerlerinin üzerinde teknelerle dolaşan turistler, ilçenin doğal güzelliğine hayran kalıyor. Yapılacak plaj çalışmaları ve konaklama sorunun giderilmesiyle Halfeti’nin saklı cennet olmaktan çıkarak Güneydoğu’nun Bodrum’u olacağı belirtildi. Şanlıurfa’nın Halfeti İlçesi’nin önemli bölümü Birecik Barajı’nın yapımıyla birlikte 2000 yılında su altında kaldı. Çoğunluğu çiftli olan ilçe sakinlerinin evleri sular altında kalanları 15 kilometre uzaklıkta kurulan yeni yerleşim merkezine taşındı.

İlçe girişinde durdurulan ziyaretçiler bir anda sivil kişiler tarafından durdurularak içlerinde bulunduğu araçlar adeta kuşatılıyor. Herhangi bir görevli kartı göstermeyen sözde görevliler, otomobilden 5 TL, Minibüs 10TL ve Büyük otobüsler 20 TL otopark ücreti aldığı iddia adildi.

Bu durumdan gelen turistler ve vatandaşlar rahatsızdı. İlçe girişinde durdurulan ziyaretçiler otomobil  5 TL  Minibüs 10TL ve Büyük otobüsler 20 TL ücret karşılığında araçları içeri alınıyor. Hem yerli halk hemde turistler bıktı, bir alınan bir kaldırılan oto park ücretinden şikayetçi vatandaşlar,  ilçe sahiline inmeyip mahalle aralarına giden araçlardan da para alınıyor, turistler itiraz ettiğinde birden 3-5 kişi ile muhatap olmak zorunda kalıyor.  İster Büyükşehir ister ilçe Belediyesi olsun kim sorumluysa buna bir an önce çözmesi gerektiğini" ifade ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.