banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Halfeti Karagül için hazırlık yapıyor

Halfeti'ye özgü ve sadece Halfeti'de yetişen karagül için Kaymakamlık hazırlıklara başladı. 


Yalnızca Saklı Cennet Halfeti'de yetişen bu bitki , kendine özgü rengi , taşıdığı mistik dokusuyla yerli ve yabancı birçok insanın dikkatini çekmektedir.

Sakin Şehrin Kara Gülü” diye bilinen bu çiçek, , Güllerin Efendisi, Arap Gelini ve Arap Güzeli diye de anılıyor... Bu yörenin kendine has iklimi ve toprak dokusu siyah gülün yetişmesine olanak sağlamaktadır… Goncayken kadife bir dokuya sahip olan bu gül, açtıkça her bir yaprağı saten bir kumaşı andırıyor. Koyu kırmızı rengi zamanla siyaha dönen bu güller, bodur, yarı katmerli ve kokulu bir türdür. İlk ve sonbahar aylarında çiçek açar. 1-1.5 metre yükseklikteki bu mucizevi türün çiçekleri altı yedi santimetre çapındadır.


Birecik Barajı’nın yapılması ile önü kesilen Fırat’ın sular altında bıraktığı Halfeti'de, ekolojik dengenin değişmesi sebebiyle karagül üretimi nerdeyse durma noktasına gelmişti. Böyle nadide bulunan bir güzelliğin yok olmaması adına , Kaymakam Mutlu Köksal’ın öncülüğünde yürütülmekte olan ‘Sakin Şehirde Karagüller Açıyor ‘’ projesi uygulanmaya başlandı.


Proje kapsamında 248 metrekarelik bir alanda 500 adet fidan yetiştirilmekte , böylelikle karagülün tanıtım ve turizm alanında son yıllarda geliştirdiği potansiyelin bölge halkının avantajına dönüştürülmesi hedeflenmektedir. 

Proje amacına uygun olarak bölge insanının gelir seviyesinin artacağına , bu durumun sosyal gelişimi de beraberinde getireceğine inandığını belirten Kaymakam Mutlu Köksal: "Kültürel , sosyal ve istihdam yönünden değerlendirildiğinde ilçemize büyük katkılar sağlayacak bu projeye öncülük etmekten duyduğum mutluluğu ifade ediyorum" dedi. 

www.balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.