banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Güvenç, Yatırımın önünde engeller kalmadı

İhracat verilerinin açıklandığı toplantıda konuşma yapan Başkan Güvenç, Türkiye’nin iyi yolda olduğunu belirterek, “Sanayiciler ve Sivil Toplumun gerçek gündemin peşinde; çalışmak, yatırım yapmak, üretmek, ihracat yapmak peşinde. Artık Kalkınmayı özel sektör eliyle yapmaya çalışan, özel sektörün yatırımının önünü açmaya çalışan bir hükümet ve bu hükümetin politikaları doğrultusunda hizmet vermeye çalışan devlet ve bürokratlar var. Bu böyle devam edecek ve etmek zorunda” dedi.

Türkiye’nin ilerlemesine yönelik yapılan faaliyetlere karşı millet, iş dünyası ve siyasette izin verilmemesi gerektiğini söyleyen Başkan Güvenç, ülkenin geleceği açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, artık ülkelerin arasındaki rekabet ekonomi üzerinden yürütüldüğünün altını çizdi.

2002’den bu yana Anadolu’ya bakışın değiştiğini ve yapısal revizyonların gerçekleştiğini ifade eden Başkan Güvenç, Anadolu’dan yükselen şehirlerin olduğuna dikkat çekerek, hizmet, turizm ve sanayi sektöründe yükselen değerlerin arttığını belirtti.

Şanlıurfa’nın da Anadolu’nun yükselen değerleri arasında olduğunu dile getiren Başkan Güvenç, veriler doğrultusunda Şanlıurfa’nın hak ettiği yerde olmadığını söyleyerek, “İlimiz Türkiye’nin potansiyeli en yüksek illerinden birisidir. Öncelikle Tabi kaynaklar bakımından sulanabilir arazilerinin yüzde 11’i Şanlıurfa’dadır. İnsan kaynakları bakımından Türkiye’nin en iyi potansiyeline sahip ilidir” dedi.

Şanlıurfa’nın insan kaynağının kurumlarla ve özel sektörle birlikte eğitimine ciddi şekilde önem gösterilmesi gerektiğini belirten Başkan Güvenç, nitelikli çalışanın fazla olmamasının önemli bir sorun olduğunun altını çizdi.

Şanlıurfa’nın Turizm potansiyelinin en önemli zenginliklerden birisi olduğunu aktaran Başkan Güvenç, “Şanlıurfa bir açık hava müzesidir. Allah çok az ile bu kadar zenginliği bir arada verir. Bir yandan tarihi ve kültürel değerler diğer yandan doğal zenginlikler yerini almaktadır. Uluslar arası destinasyon barındıran yerlerden oluşmaktadır. Yatırımcı için Şanlıurfa’da tüm şartlar oluşmuştur. Ulaşım ve iletişim alt yapısı, teşvik yasası ve bunun gibi her türlü şart sağlanmıştır. Artık yatırım yapma zamanıdır. Bu gün huzur ve barış var. Bu millet kesin bir şekilde barıştan yana olduğunu ortaya koymuştur. İstikrardan yana olduğunu ortaya koymuştur. Bu millet huzur istemektedir. Bu millet yatırım istemektedir. Bu millet 76 milyonuyla demokrasi ve kardeşlik istemektedir. Yatırımın yapılmasını, silahların bırakılmasını ve pastanın büyütülmesini, istihdamın artmasını, istikrarın artmasını, çocuklarının çok daha iyi şartlarda yetiştirilerek dünya ile rekabet etmesini istemektedir. 30 mart bunu gösterdi” dedi.

“Bu ülke bir daha kaos ortamlarına dönmeyecektir” diyen Başkan Güvenç, “Toplumsal irade uzlaşıdan yana olmuştur. Her türlü provokasyona, saldırılara karşı bu millet iradesini göstermiştir. Gelin bir ve birlikte olalım, yatırım yapalım ve ülkemizin önünü açalım” şeklinde konuştu.
 
Mayıs 2014 İhracat raporunun açıklandığı toplantıda Türkiye İhracatçılar Meclis Başkanı Mehmet Büyükekşi, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin ve çok sayıda iş adamı yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.